Vorige | Volgende | Alle verslagen

6h La Gorgue 11/03/2012

Zondag was er de 6h van La Gorgue. Na een zware marathon gisteren, wou ik er een rustige "dubbeldekker" van maken.
Een goede training voor wat dit jaar nog moet komen. Bovendien een interessante omgeving om te flyeren voor de 6 uur van Aalter.
Zo trok ik samen met Erik Carette naar La Gorgue. Een parcours vergelijkbaar met dat in Aalter.
Rondje op de tartan piste. Een indoor doortocht door de sporthal. En dit aangevuld met wat omliggende straten/wijkjes.
Samen goed voor een rondje van om en bij de 1600m. Eerste ronde wijkte beetje af en was 1900m. Om 10h stipt werd het startschot gegeven.
En een mix van lopers, wandelaars en 2 estafette teams gingen van start. Na een ronde deed ik mijn onderlijfje uit, want we konden genieten van een aangenaam zonnetje.
Ik starte rustig en schuifde steeds verder op naar voor. Niet iedereen kon de juiste snelheid inschatten voor een 6 uur en moesten soms al vrij snel de snelheid laten zakken.
Het onverwachte warme weer met weinig wind zal er ook wel voor iets tussen gezeten hebben. Ondertussen verschiet ik er van dat ik bijna 2h nodig heb om Erik op een ronde te kunnen zetten.
Maar geen geklaag, ik heb gisteren mijn prestatie geleverd. En rustig ga ik door tot aan de marathon. Wel voor een negatieve split gezorgd door een tandje bij te steken in de tweede helft.
Na de marathon deed ik nog 2 wandelrondjes en stapte ik uit. Ondertussen waren er reeds veel wandelaars, maar de meesten deden verder tot de 6 uur volledig om waren.
Zo ook onze Eric. Dit leverde volgende winnaar en JCA resultaten op:

1. Martinache Arnaud - 75,042km
46. Carrette Erik - 48,623km
57. Schepers Joeri - 45,205km

Wel raar dat lopers met de zelfde afstand niet gesorteerd staan van zij die deze afstand het eerst afgelegd hebben tot zij die hem het laatst afgelegd hebben.
Maar soit, over die paar plaatsjes gaan we niks zeggen.

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be