Vorige | Volgende | Alle verslagen

Bosvoorde

Les Hivernales

Wat doe je als je de feestkilo's er nog niet hebt af kunnen lopen en je daardoor niet goed in je papperig vel begint te voelen?
Juist, schrijf je in voor een paar halve voorjaarmarathons. De goesting komt dan wel terug, de vorm hopelijk ook.. binnenkort.
Het is jammer dat Cadzand altijd dezelfde dag is, maar eenmaal 'les hivernales' gelopen, dan wil je niets anders meer. De organisatie is perfect, vlot, beleefd, in 3 talen, kortom; alles er op en er aan. Eén nadeel misschien: parking vinden. Maar ook hier heeft de organisatie iets op gevonden, door nl. zelf een systeem van carpooling op te zetten via hun website. Handig, zeker als je vaste Brusselse loopbuddy niet kan mee gaan door blessure.
Enkele mailtjes verder en een vervroegde afgesloten voorinschrijving van slechts 7 EUR brachten me om 7u45 met m'n MTB op de plaats van afspraak vlakbij de E40. Enkele looppraatjes verder konden we er heel makkelijk parking vinden :-)
Ondanks de 2000 andere lopers, hebben we vlotjes onze borstnummers kunnen vinden en snel onze bagages in de bewaakzone kunnen afgeven.
Nu nog goed opwarmen, vooral gezien het heuvelachtige parcours, de steeds uiterst gevoelige rechterachillespees en gebrekkige vorm.
There we go... gelukkig is dit niet m'n eerste keer in deze prachtige bosomgeving, want deze 20,2 km is één van de pittigste die ik ken zo dicht bij huis. Helling op en af, op en af... ik begin heel traag want ik weet dat het zwaarste écht nog moet komen.
Vanaf km 9 gaat het echt off road en vooral de afdalingen liggen er super glad bij. Ik geniet van de prachtige natuur en hijgende medelopers. Mijn hart wil sneller lopen, mijn hoofd zegt neen, en mijn benen... ook.
Ik passeer de 10 km in 48' en ben toch benieuwd hoe ik verder zal reageren op een quasi trainingsloze voorbereiding. Ik hoopte dat 250 stuks wedstrijdervaring me toch wel en gezond aan de finish zouden moeten brengen, maar ik begon aan kilometer 16 toch serieus op m'n tandvlees te zitten. Gelukkig is dit stukje vooral afdalen waardoor het verval niet opviel.
Eenmaal terug aan de start weet ik nu gelukkig wel dat er nog een fikse klim volgt, de finish ligt nl. iets verderop.
6 kilo zwaarder resulteert blijkbaar in 6' trager dan vorig jaar, maar toch tevreden én vooral, ik heb de 'flow' weer mogen ervaren. De goesting is terug! Op naar de volgende! En mijn snotvalling lijkt zelfs over door die boslucht?!
We krijgen naast de uitgebreide bevoorradingen (zelfs chips!?) nog een zakje 'vanalles', waar o.a. ook nu weer een tool van de Brico in zit; een ijzerzaagje.
De grote tombola werd niets, maar de verschillende aprèscatering e.d. waren wéér prima in orde!
Mijn chauffeur is echter na 2,5u via het Rode Kruis teruggekeerd. Een spijtige opgave door blessure.
Op de 10 km heb ik geen JCA'ers gespot, op de dikke 20 wel;

265 1836 01:35:29 M Mse 94 Vandewiele Bart Jc Aalter
821 754 02:03:28 M Mv3 41 De Willemacker Carlos Jc Aalter

maar ook andere B.V.'s (Bekende Veellopers) zijn niet meer weg te houden van deze prachtige natuurloop

853 1316 02:06:18 M Mv3 44 Mathys Antoine Jc De Pinte

Bart Vandewiele

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be