Vorige | Volgende | Alle verslagen

Brussel MarathonOm 7u45 rijden we Bxl binnen. De Afrikanen in de cafťs zijn nog volop aan het feesten, hopelijk zijn de Keniaanse toplopers al lang naar huis! Iets later zijn we al aan de startplaats en kunnen Ivan en ik ons klaar maken voor onze derde marathon van het jaar. Dit wordt Ivan zijn 13de, voor mij mijn 8ste. Alle nationaliteiten en alle soorten... De man met enkel een schotse rok aan is ons het meest bijgebleven, vooral toen hij even ging neer zitten...

We starten aan het Jubelpark, Wetstraat door richting Justitiepaleis. Aan kilometer 3 krijgen wie 3 tunnels voorgeschoteld... hier wordt al de eerste schifting gedaan.

Dan volgen prachtige stukken in Terkamerenbos en Watermael Bosfoort, allemaal valsplat. We lopen voorbij Hertonginnedal.
In Woluwe nemen we de Tervurenlaan, vanaf nu meer dan 7km bergop. Gelukkig staan even verder onze supporters!
We zien de eerste lopers al terugkeren... die mannen lopen hard!

Niet zo ver van het vierarmenkruispunt steken we de autostrade over en lopen we zo richting het Afrika museum in het prachtige Tervurenpark.
Aan 28km bereiken we ons verste punt en mogen we terugkeren. Op en neer, we voelen het aan onze benen.
8km later komen de lopers van de halve marathon op ons parcours, we lopen terug door het jubelpark, wetstraat, voorbij het Federaal Parlement richting Finish.
De KoloniŽnstraat gaat zo stijl naar beneden dat het echt pijn doet aan de knieŽn, maar de finish is dichtbij.
Via de grasmarkt bereiken we de grote markt, wat een finish!!!

Net voor de finish worden we nog aangemoedigd door onze voorzitter Wim!
Onze tijd:4u04. Beiden zeer content!
Wat volgt is een knap staaltje van amateurisme.... meer dan 30min aanschuiven voor een medaille en de kleedkamer is een grote sporthal zonder stoelen of banken... alle marathonlopers op de grond en de douche.... 2 douches voor 2400 lopers....

We laten het niet aan ons hart komen en zien ondertussen de man met de Schotse rok aanschuiven voor de massage... dat gaat mooie taferelen opleveren!

Ivan 4u04m22sec
Robbie 4u04m23sec

Robbie Boi

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be