Vorige | Volgende | Alle verslagen

Eindhoven

Missie Eindhoven

Belofte maakt schuld. Ooit de belofte gemaakt aan Gert De Zutter, dorpsgenoot, vriend en tevens lid van onze club JC Aalter om, indien hij ooit een marathon zou lopen, ondergetekende hem persoonlijk zou hazen en begeleiden tot aan de eindstreep. Enige maanden geleden had hij de vastberadenheid om de 2e zondag van oktober 2013 deel te nemen aan de "Lage Landen" marathon te Eindhoven. Dat dit nu net toevallig samenviel met de levensloop Aalter konden we echt niet voorzien. Zo te zien was het eindresultaat schitterend te Aalter. Dikke proficiat.

Zaterdag vertrokken we om 8h richting Eindhoven, de volledige gezinnen waren present. Na een koffiepauze halverwege bereikten we rond 11h ons hotel. Na betaling konden we beschikken over zeer mooie hotelkamers in het prachtige Pullman-hotel (tevens hotel van de inrichters). Al snel kwamen we enkele bekende gezichten tegen. De Belgische top was aanwezig alsook enkele donkere lopers die wereldtoppers bleken te zijn. Naast deze toppers enkele subtoppers zoals lid Koen, Katrien, . . We voelden er ons direct thuis J, lopers onder elkaar ! De zonnige zaterdag werd door de echtgenotes met shoppen gesierd, door de 2 lopers met het afhalen van de nummers en het opvreten van de borstkas. 's Avonds lekker avondmaal, 's morgens stevig ontbijt en na het bekijken van het ochtendgloren vloekend de kamer weer binnen. Wat een klo. weer. Geen weg meer terug. Om 9h45 het hotel uit om uiteindelijk om 10h van start te gaan, wandelen, 10h02 lopen.

We hadden geen doelen vooropgesteld, enkele de eindstreep bereiken was onze missie. "we zien wel" was onze leuze. Na welgeteld ťťn kilometer stonden we reeds aan de kant, het nodige vocht loslatend. De 4h-ballonnen liepen naarstig verder en we hadden 6km nodig om deze tempomakers terug in te halen. Van nu af aan liepen we in dit ruime pak, zoekend naar de windvrije plekken, met de plensende regen als metgezel. Ruime verzorgingsposten, iedere 2,5 km en her en der waterplassen op de baan, wat zou je willen met dergelijk weertje. Op het parcours kregen we vele aanmoedigingen van de plaatselijke bevolking, minder opgekomen dan vorige edities, de plaatselijke deejays en fanfares en niet in het minst van onze echtgenotes. Beiden trotseerden ze dit pokkeweer, wandelden meer dan 15 kilometer en moedigden ons tot 6 maal toe aan langs het parcours, hartelijken dank hiervoor ! En tevens ook niet te vergeten onze Running Nico.

We liepen gezapig verder langs het Philips-stadion om halverwege door te komen in 1h 59' 20". Voorlopig alles onder controle. De wind kwam ietsjes harder opzetten in het tweede gedeelte, ons petje werd natter en natter. Niet alleen ons petje ! We hielden stand. 25 werd 30 en 30 werd 35 en nog steeds bevonden we ons in deze 4h-groep. "Gert, volhouden" werd enkele keren toegesproken en Gert hield stand. De laatste anderhalve kilometer liepen we dwars door de winkelstraten heen, aangemoedigd door honderden, duizenden mensen, steeds mooi, kippenvelmomenten.

Uiteindelijk bereikten we samen de eindstreep in een nettotijd van 3h 59' 28". Nat, moe maar doodgelukkig, alle twee en in het meest onze Gert die mag terugblikken op een puike prestatie in deze zware omstandigheden, chapeau !

Naast onzentweeŽn liepen nog enkel leden deze prachtig georganiseerde marathon. Zoals reeds eerder gemeld liep Koen Van Steenkiste als pacer en nam de 4h30 ballon voor zijn rekening. Hij liep met zwitsers horloge op zak 4h 28 en een klets, betrouwbaar tot en met. Liep Bart Timmerman naar 3h 21, puik resultaat. Kwam Eddy Bonny na 3h 38 of zoiets over de eindstreep, gehavend aan de knie als ik mij niet vergis en heb ik ook nog Jo Sucaet in de einduitslag gespot met een schitterend eindresultaat van 3h13. Misschien nog ander leden ???

We echt veel tijd heeft of interesse vertoont

www.marathoneindhoven.nl/evenement/uitslagen/cDU93-Uitslagen.aspx

Kurt Taghon

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be