Vorige | Volgende | Alle verslagen

Dwars door GrijslokeGrijsloke, nooit van gehoord, zelfs ons Marie in de auto wist het niet liggen. Ze maakte er Gijzelbrechtegem van, een deelgemeente van Anzegem. Klonk al iets beter in de oren en onderweg Luc opgepikt om ter plaatse al snel Dagmar en Maurice, Firmin en Dirk tegen het lijf te lopen. Allen waren ze gekomen om de 21 km te lopen.

Op de 7 km, startte na de halve, liepen Bart en Kristof in de JCA-kleuren.

Een pracht van een loop als volgt op de site omschreven : "Grijsloke, volkse benaming voor Gijzelbrechtegem, wordt jaarlijks letterlijk onder de voet gelopen door honderen enthousiaste hard- en recreatielopers. Samen met hun zeer talrijke schare supporters komen ze in deze deelgemeente van Anzegem proeven van de gezellige sfeer.

De landelijke en unieke, weliswaar tamelijk heuvelachtige omloop langs bos en weide, het prachtige panorama aan de voet van de Vlaamse Ardennen en zeker de interessante prijzenpot zorgen ongetwijfeld voor de jaarlijkse internationale interesse en het sedert 1981 onafgebroken succes.

Een zeer lastige omloop, 3 maal voor de 21 kilometerlopers !, in een prachtig decor, met mooi vergezichten en een magnifieke bevoorrading, met als toetje een helling van jewelste naar de aankomststreep toe om te eindigen met 21,8 km op de Garmin.

Dirk en Luc liepen een zeer sterke wedstrijd en wisten zich in de bovenste gelederen te plaatsen. Dagmar steeg boven zichzelf uit, liep haar beste halve op bovenvermeld parcour (!) en wist als 7e dame over de finishlijn te komen (kassa-kassa) met ondergetekende als hazenier. En Firmin kwam enkele minuten later over de eindstreep met een grote smile op het gezicht, moe maar zeer voldaan.

Iets later op de kortere afstand liepen Bart en Kristof eveneens deze zeer schone omloop, weliswaar 1 keer, en wisten meer dan de helft van het deelnemersveld achter zich te laten. Bart eindigde net buiten de top 50.

Na afloop kregen we een goedgevulde goodie-plastiekbag en een Spartaans douchke.

21 km 165 finishers

1 Fincioen Stijn 1h 11' 39"
16 Van Thuyne Dirk 1h 31' 35"
26 De Vrieze Luc 1h 37' 24"
96 Van Eesvelde Dagmar 1h 54' 33"
97 Taghon Kurt 1h 54' 33"
108 Van De Woestijne Firmin 1h 58' 33"

7 km 339 finishers

1 Van Steenbrugge Francis 24' 46"
60 Vandewiele Bart 34' 12"
165 Van De Wiele Kristof 41' 07"

Voor de nieuwsgierigen www.grijsloke.be

Kurt Taghon

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be