Vorige | Volgende | Alle verslagen

De hel van KasterleeDe hel van Kasterlee

Enkele weken terug mijn inschrijving volbracht om voor een vijfde keer op rij deel te nemen aan een van de zwaarste duatlonīs van België. Nadat ik vorige editie echt had afgezien op een verzopen parcours was er toch enige twijfel ontstaan om dit jaar terug deel te nemen. De voorbereiding was perfect verlopen en kon er de afgelopen week uitgekeken worden wat de weergoden ons te bieden hadden op 22 December 2013. Nog nooit zoveel op de website van de weersvoorspelling gekeken als afgelopen week.

De Zaterdag met coach Dagmar vertrokken om rond de middag ons startnummer op te halen in de sporthal. Enkele deelnemers hadden intussen de fietsronde gaan verkennen en deze lag er perfect bij volgens hen. Ikzelf had nog altijd het beeld van vorig jaar in gedachte en met dit beeld kon het niets dan beters zijn probeerde ik mezelf al op te peppen. Verder op zaterdag de startnummers op hun voorziene plaats gespeld en een laatste controle van de wedstrijdfiets.

Zondagmorgen een stevig ontbijt genomen in het hotel en dan vol goede moed naar de sporthal om de fiets in de wisselzone te plaatsen en de wisselbox met het nodige aan de genummerde stoel te installeren. Er werd pas in de namiddag regen voorspeld en dat stemde toch enigszins gerust. Om 8u00 gingen er zo een kleine 270 atleten van start voor de eerste loopronde van 15km die ik in een tijd van 1.11.00 heb afgelegd en zo op plaats 180 lag na deze proef. Het nodige aangetrokken om aan de fietsproef te beginnen die 5 ronden van 21km inhouden. Het fietsparcours lag er uitstekend bij en alleen de wind was een te overwinnen obstakel. Een evenwichtige fietsproef afgehaspeld in een tijd van 4.45.12 die goed was voor plaats 91 van de fietsproef. Nu nog 2 looprondes te doen van 15km met begeleider Patrick die mij kon voorzien van spijs en drank. Na 3km toch even moeten stilhouden om de benen te rekken en de opkomende krampen weg te werken. Hetzelfde scenario bij km 5 en daarna geen last meer. Vanaf dan in de regen kunnen lopen tot de eindstreep met gecontroleerde hartslag en dit onderdeel gedaan in een tijdspanne van 2.31.19 die goed is voor plaats 51 op dit onderdeel. Aangekomen met heel tevreden gevoel onder het oog van mijn meegereisde supporters na 8.34.25 op plaats 68 algemeen en plaats 2 bij de heren 50+.

Na warme douche in het hotel terug naar de sporthal om aan de prijsuitreiking deel te nemen en het nodige vocht aan te vullen. Dank zij de weergoden was dit mijn beste editie van de "hel van Kasterlee" en kan ik stellen dat dit voor mij de "hemel van Kasterlee" is geworden en met deze een supermooi sportjaar kan afsluiten.

Maurice Van Speybroeck

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be