Vorige | Volgende | Alle verslagen

LeiemarathonOp zondagmorgen 22 september was het zover. De Leiemarathon stond op het programma aangestipt als een eventuele verbetering van mijn PR.
De start was voorzien aan het prachtige kasteel van Ooidonk in Bachte-M.-Leerne. Van daaruit ging het een 6-tal kilometer door dreven en veldwegels om dan uit te komen aan de "kromme brug" in Deinze. Vanaf hier was het dan in één rechte lijn, langs het kanaal richting Wevelgem, alwaar de finish lag.
Omstreeks 11 hr ging een bende lopers,(+/- 450) van start. De zon was van de partij en met een lichte tegenwind begon ik vol goede moed. Van bij de start zat ik in een goed bevolkt groepje, een 15-tal man, en kon het tempo goed volgen. De tussentijden op zowel 10, 20 als 30 km lagen volgens schema om een tijd te lopen beneden de drie uur. Maar zoals het iedereen kan overkomen, na kilometer 35 stond daar plots een "ventje met de hamer" klaar......
Het groepje begon uit te dunnen en iedereen kreeg het moeilijk. Na nog enkele aanmoedigingen van enkele Kortrijknaren vatte ik de laatste kilometers aan. De brug van Wevelgem kwam in zicht. Nog een rechtse bocht naar het centrum en daar lag de finish.
Aankomst bereikt in 3 hr 10 min, geen PR......jammer.
In de totale uitslag kon ik nog beslag leggen op de 30°plaats en in de categorie M40+ een 14°plaats.

Kurt Bomere

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be