Vorige | Volgende | Alle verslagen

Loopweekend 30/07/2012

Loopweekend

Bad Pyrmont.
Misschien wat ver, maar dit weekend was er niet zoveel marathon of ultra te lopen in de buurt.
Ik ontdekte een mooi klein stadje dat volledig in het teken staat van de waterbronnen. En een natuurloop, marathon met ruim 650 hoogte meters.
Terwijl de vorige 2 marathons moeizaam gingen en de beoogde tijd niet gerealiseerd werd, was ik bij deze bang om de sluitingstijd van 5h30
niet te kunnen halen. De eerste 1 2 kilometers liepen het centrum uit. De laatste zouden ons terug in het centrum brengen.
Daartussen al weer een heel mooi parcours. Overwegend in de bossen en bergop en bergaf. De bergop was gelukkig vrij goed gespreid wat het minder
lastig maakte dan ik gevreesd had. Maar ik voelde mij ook veel beter dan bij vorige marathons en trails.
Zo was het terug de eerste keer sinds ruime tijd dat ik de kilometers niet van voor de helft aan het aftellen was.
En hellingen die ik anders op wandel, kon ik nu lopen. Hoewel er toch een paar bij zaten die mij dwongen om tot wandelen over te gaan.
Een perfecte bevoorrading. Ongeveer elke 3 kilometers. Eerst een kom water met sponsen die op 2 bakken water was gezet. En zo op de juiste hoogte stond.
En vervolgens een tafel met isotone drank, water en cola. En ook van bij het begin telkens banaan, suiker en ...
Ondanks dat we in Duitsland waren enkele praatjes in het Engels kunnen maken. Maar hoofdzakelijk genietend van de omgeving gingen de kilometers als vanzelf.
De hiel sputterde wat tegen. Even stoppen bij een bankje en ik leerde al vlug dat lopen met versleten kousen geen goed idee is.
Bloedende hiel was gevolg. Ondanks alles toch vlot te finish gehaald en heel tevreden met 4h14 als eindtijd.
Nadien nog een duik in het zwembad en voor 4? naar de pasta party.

En we waren klaar voor nog een marathon.
Bij Willem Mutze wordt van 28/7 tem 5/8 elke dag een marathon gelopen. Ik loop die van de zondag mee.
De eerste 12 kilometers tot de eerste bevoorrading ging snel. Ik kreeg al spijt van mijn dubbeldekker idee.
Maar eenmaal 2 tragere lopers te hebben bijgehaald die een half uur eerder starten zakte het tempo. Met enkele snellere lopers zouden we wat voorsprong nemen.
Maar de marathon heeft geen seingevers, en geen bepijling. Er wordt gelopen op de Garmin met vooraf opgeladen routes.
De mijne zou het geen dag meer houden gezien mijn uitstap van gisteren. Dus moest ik mijn loop afstemmen op een andere loper. En dat lukte niet zo goed.
Want met het snellere groepje moesten we telkens op onze stappen terug keren. En zo liepen we keer op keer terug achter Willem aan, ipv voor hem uit.
Dan maar meer gaan genieten van het prachtige parcours dat Willem had uitgezocht. En na 33km kwamen ook de laatste achterblijvers aansluiten.
Daar waren betere kaarlezers bij, en nu konden we wel met een groepje voor gaan lopen. De marathon moest vandaag 45km worden volgens de parcoursbouwer.
Maar met enkele uitstapjes naast het parcours werden het er ruim 48. Maar ondanks de 5h30 kijken we ook hier heel tevreden op terug.
Het was een prachtig parcours, en in een supper gezellige companie. Voor zij die de komende 7 dagen nog een marathon uitdaging zoeken, niet twijfelen.
Naar Limburg en met Willem meelopen.
www.funrunner-heerlen.nl/funrunnerlopen2012/pagina105a.html

Joeri Schepers

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be