Vorige | Volgende | Alle verslagen

Meulebeke Dynamicarun

Dertiende Dynamicarun in Meulebeke

Op ongeveer welgeteld 21,1 km van Aalter, in het Meulebeekse Sport- en Recreatiecentrum Ter Borcht, vond zaterdag alweer de 13de Dynamicarun plaats. Dat zijn recreatielopen van 5 en 10 km met een honderdtal deelnemers en een halve marathon. Voor 7 euro voorinschrijving of 10 euro op de dag zelf kreeg je achteraf een zak met wat etenswaren waaronder yoghurts en een tombolalotje. Organisator vzw Dynamica Meulebeke is een dynamische sportvereniging die ijvert voor de integratie van personen met een handicap.

Het parcours van de halve marathon verliep over de looppiste, enkele (bos-) en wandelpaden in en rond het domein en - na de aanloopronde - vier 'grote' ronden met een lus in de nabijgelegen woonwijk. Al bij al goede omstandigheden: bewolkt, weinig wind, 18 graden.

Er zouden 84 atleten opdagen en finishen waaronder 4 JCA'ers: 'multiclublid' Johan Watthy in een ander truitje, Joos Pauwel die na een blessure zijn heroptreden op de halve marathon maakte, Carlos De Willemaeker die vooraf al opbiechtte dat hij nog veel te weinig getraind heeft en ook uw reporter was er voor het eerst bij.

Aangezien de halve marathon een onderdeel is van het VDK-Running Center wegcriterium 2013 'Lopen in het Molenland' was er wel wat Westvlaams looptalent ingeschreven. Maar er waren bitter weinig 'looptoeristen'. Zo trok ik aan 11 km per uur toch als laatste het domein in toen we na de pisteronde het domein introkken. In de loop van de wedstrijd kon ik wel enkele lopers remonteren maar werd ik natuurlijk ook geregeld gedubbeld door de toppers van het klassement. Gedurende 17km zou ik goed doorduwen maar de laatste ronde deed ik het kalmpjes aan en verdedigde ik met succes mijn 77ste plek.

De ambiance rond het parcours en in het park was behoorlijk, de bevoorrading evenwel minimaal: één drankpost met water aan het eind van de lus in de woonwijk en één sponsenpost. En voor een halve marathon is het eigenlijk doodjammer dat er bij de finish helemaal niets van opvang of recovery voorzien was. Ik weet het, we liepen een beetje voor het goede doel. Maar zelfs als je een goed doel bereikt heb je wel wat dorst...

1. Van Lierde Philip 1u12m47s
10. Johan Watthy 1u22m27s
23. Joos Pauwel 1u28m21s
77. Verhaeghe Philip 2u2m30s
84. De Willemaeker Carlos 2u17m25s

Philip Verhaeghe

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be