Vorige | Volgende | Alle verslagen

GroningenHad nog een paar verlofdagen op te nemen voor het einde van maart en dacht in alle anonimiteit een marathon te gaan lopen in Groningen, maar ik was nog maar ingeschreven of clubgenoot Jan Deschacht had me gespot tussen de deelnemers. Hij sprak me erover aan en het duurde niet lang voor ik hem kon overtuigen om ook deel te nemen.

De organisatie is last-minute (op een half uur voor de start is er daar nog niemand te zien, behalve ondergetekende dan...), maar wel verzorgd. Voor 6? inschrijving neemt de organisatie foto's onderweg, maken ze nadien een oorkonde en aan elke doorkomst is er bevoorrading met cola, water, bouillon, banaan, rozijnen, etc... dik in orde dus.

Na een aanloopstrook van 800 meter mogen we 7 maal een rondje afleggen van 6 kilometer.
Na de start worden er vrij snel groepjes gevormd, Ik ga mee met de koplopers (een groepje van 4) en Jan Deschacht loopt in een groepje van 4 man net achter ons. Ik voel me helemaal niet zeker over m'n vormpeil en kijk de kat uit de boom. Het gaat er een stuk sneller aan toe dan ik me op voorhand had voorgenomen te lopen, maar ik weet dat ik kan winnen vandaag, dus ik doe maar een inspanning om m'n wagonnetje aan te haken. Tijdens de eerste ronde loopt er ene weg uit het groepje, hij loopt te snel voor de anderen in onze kopgroep, maar ik kan het gaatje op hem dichten. We zullen 2 rondes samenblijven. Aan het 12 kilometer punt doe ik een kortere bevoorradingsstop dan de andere loper en ik ben er alleen van door. Nog 30 kilometer alleen op pad dus... Ik probeer een cadans te vinden die ik kan aanhouden en langzaam aan loop ik uit op de 2e. 500 meter voor de finish haal ik clubgenoot Jan Deschacht bij. Ik verlaag m'n tempo zodanig dat ik samen met Jan over de finish-lijn kan lopen.
Ik steek m'n armen in de lucht en besef dat ik een marathon heb gewonnen :)

Peter.

uitslag marathon (13 deelnemers)
1. Peter De Decker 3:37:26
8. Jan Deschacht 4:19:10

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be