Vorige | Volgende | Alle verslagen

Torhout een verslag van Nico

Nacht van vlaanderen

Naar 21 juni had ik al een tijdje uitgekeken want ik wou in Torhout nog eens snel lopen en wou eens een "rookvrij" PR lopen (want al mijn PR zijn gelopen met nog een sigaret in de hand in het startvak).
Na de eerste verplichte zaken (ik was ook verantwoordelijk voor de 28 deelnemers van mijn werk aan deze wedstrijd), kon ik ruim op tijd naar het startvak gaan (en er weer uitgaan voor een laatste sanitaire stop).
Na een minuut stilte voor de overleden omroeper werd het spel in gang geschoten op de tonen van "Chariots of Fire" en kon ik aan mijn 21 km beginnen.
De eerste kilometers gingen vlot en kon ik een mooi(voor mij toch) tempo aanhouden en 21 en 42 km lopers inhalen.
Aan km 10 kreeg ik een dipje en dacht dat mijn strijd voor een nieuw PR al gedaan was, maar na het eten van een reep en drinken van een cola kwam ik er wonderwel terug door na km 13.
Ik had geluk dat het van daar naar de aankomst meestal wind mee was.
En met de hulp van een marathonloper (die de dag nadien ook nog ging meedoen aan de 50 km in Torhout) zijn we samen terug naar Torhout gelopen en kon ik mijn klokje afklikken op 1.37.09 (eindelijk eens boven de 13 per uur).
Ik heb 1 minuut van mijn besttijd kunnen doen en ben zeker tevreden ( zou roken toch niet gezond zijn ?).
Toen ik na een paar frisse cola's en een douche zag dat er weinig mensen op de tafels lagen voor massages heb ik daar dan ook maar van geprofiteerd en zo heb ik de andere JCAers niet zien aankomen.
Maw een mooie afsluiting van een mooie leuke lastige dag.

Volgend jaar sta ik daar terug maar ga dan trager lopen en meer genieten.

Nico Schelstraete

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be