Vorige | Volgende | Alle verslagen

Torhout een verslag van Dirk

50 km van Torhout

Het was reeds voor de vijfde maal op rij dat ik zaterdag aan de start stond in Torhout: tweemaal voor de marathon en tweemaal voor de 100km. Bij de vier deelnames was er één constante: telkens kreeg ik last van maag- en darmproblemen. Wellicht had dat te maken met het nachtelijke uur van de wedstrijd. Dit jaar veranderden de organisatoren het geweer van schouder en werd de 50 en de 100 km overdag gelopen. Aangezien ik onvoldoende kilometers in de benen had om de 100km tot een goed einde te brengen, koos ik voor de 50 km.

Een echt doel had ik niet. Ik had maar één referentietijd op de 50 km (3u55) en die dateerde al van Gistel 2010. Kort na de start liep ik in het gezelschap van JCA-maat Yves Dedapper en Wouter Decock die beiden voor de volle 100 km gingen. Na een tweetal kilometer merkte ik dat we tegen een kleine 14 km/u liepen. Ik kreeg schrik en besliste om me te laten uitzakken. Ik ging verder in het gezelschap van Karen Hathaway, een Britse die derde zou worden op de 100 km.

Toen zij even later een sanitaire stop maakte, ging ik alleen door. De benen voelden prima aan en plots stelde ik vast dat ik slechts een 100-tal meter achter Yves en Wouter liep. We waren bijna halverwege het tweede rondje van 10 km en vanaf het keerpunt stond de wind schuin op de kop. En er was zaterdag heel veel wind. Met een tussensprintje slaagde ik erin om terug te keren in het spoor van beiden waar ik wat beschutting vond.

Van Nico Schelstraete had ik gehoord dat ik in derde positie liep, maar ik werd op de hielen gezeten door David Van Vooren. Kilometerslang bedroeg de kloof niet meer dan 30 seconden. Het was buigen of barsten. Pas in de vierde ronde begon David te verzwakken en dat gaf me vleugels. Ik probeerde mijn deel van het kopwerk te doen en ik voelde me steeds beter. Mijn pr op de marathon staat op 3u11 en nu kwam ik dat punt voorbij in een tijd van 3u05'. Jammer genoeg geen officiële tijd, maar ik weet nu wel dat ik ooit in de buurt van de magische 3 uurgrens moet kunnen komen.

Even later moest Wouter Decock nog afhaken en samen met Yves Dedapper ging ik naar de eindstreep. Mijn klok viel stil op 3u40'10" en voor de tweede keer in mijn lopersleven mocht ik op het podium. Op naar de 6 uur van Aalter waar er achteraf een grote Leffe zal klaarstaan voor Yves en Wouter.

Uitslag:

1. Patrick Decorte 3u31'52"
2. Glenn Vinckier 3u37'30"
3. Dirk Van Thuyne 3u40'10"
4. David Van Vooren 3u49'36"
5. Philippe Depriester 3u53'56"

Dirk Van Thuyne

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be