Vorige | Volgende | Alle verslagen

Duatlon WevelgemBK duatlon standard distance te Wevelgem.

Zondag 09/06/2013 staat mijn eerste duatlon van het seizoen op het programma. Het nodige voedsel op tijd naar binnen gewerkt,om tijdig het loop-en fietsparcours te verkennen. Ook de in-en uitgang van het lopen en fietsen aan wisselzone goed in het geheugen opgeslagen.

De start van de masters A-B-C en de vrouwen is voorzien om 12u30 en gaat van start met een 3tal minuten vertraging. Eerst moeten er 4 ronden van 2.5km gelopen worden, die ik liep in een tijd van 39.03. Gelukkig had ik de wisselzone goed verkend, want er waren toch wel enkele atleten die langs de verkeerde kant de wissel gingen uitvoeren.

De wissel naar het fietsen ging vrij vlot omdat ik de ouderwetse pedalen met haak had bevestigd en geen schoenen hoefde te wisselen. In de derde van de 9 af te leggen fietsrondes kwamen we met een vijftal atleten masters B samen en kon het kat en muisspel beginnen. In de laatste ronde ben ik uit dit groepje kunnen wegglippen met Antoon Bruggeman om terug de wisselzone met een paar honderd meter voorsprong in te gaan. De fietstijd over de 36km bedroeg voor mij 59.52.

Daar ik terug geen schoenwissel moest uitvoeren kon ik een 100 meter uitlopen op collega Antoon, en met deze voorsprong aan de laatste 2 loopronden van 2.5 km beginnen. Bij het ingaan van de laatste ronde kreeg ik te horen dat ik in 3de positie liep bij de masters B en deed ik er alles aan om deze plaats te behouden ,wat mij uiteindelijk ook lukte. Het 2de loopnummer van 5km werkte ik af in een tijd van 19.55 om als 12de te eindigen in de algemene rangschikking in een tijd van 1.58.49.

Supercontent met de bronzen medaille bij de masters B(h 50+) terug huiswaarts.

Maurice Van Speybroeck

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be