Vorige | Volgende | Alle verslagen

Zomergem-BekeJohn Kooiman richtte voor de 2e maal zijn fun-run in te Zomergem-Beke. Na vorig jaar veranderde hij totaal van concept en probeerde nu de echte fun-runner naar Beke te krijgen door het hoge gistingsbier Sloeber - 7,5 * 33cl - op de affiche te plaatsen. Geen tijdsopname, geen stress, maximum 10 rondjes lopen van 1,6 km, om nadien de gelopen ronden om te wisselen voor het gemelde blonde bier.

Wetende dat er de dag voordien over de 750 lopers waren te Vinderhoute voor 4 trappistjes, succes verzekerd hadden ze gedacht. Naar schatting kwamen er een veertigtal lopers naar de Zomergemse deelgemeente afgezakt. Het inschrijvingsgeld werd democratisch gehouden (6 of 7 euro min 1 euro statiegeld flesjes), het parcours was gedeeltelijk verkeersvrij, iedere ronde bevoorrading (flesjes water van 33cl mooi fris) en na afloop kregen we naast onze sloebers nog een blikje aquarius er bovenop. We mochten zeker en vast niet klagen. Natuurlijk was er naast Vinderhoute van gisteravond ook nog Aalter-Brug en Sleidinge die dezelfde dag geprogrammeerd stonden.

Naast ondergetekende heb ik nog enkele leden rondjes zien afhaspelen. Filip Hoornaert en Bart Kerwijn maakten er een lange duurloop van, 't was er het weer voor J, chapeau. Erik Nuyts liep in gezelschap van Peter De Clerck zijn 10 rondjes en Tilo liep eveneens zijn 10 rondjes onder de loden zon, 29 C gaf de plaatselijke thermometer aan. Info en foto's zijn te bezichtigen op www.beeksefeesten.be

Een organisatie die toch wel iets meer verdiende.

Kurt Taghon

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be