Vorige | Volgende | Alle verslagen

Bardelaereloop 01/05/2012

Vandaag stond de Bardelaereloop in de Lembeekse bossen op het programma. Een organisatie van de Boslopers op een volledig onverhard parcours, 5, 10 of 20km dwars door de bossen.

Met een paar cavalopers hadden we al om 8h45 afgesproken om eerst 14km op het marathonparcours af te haspelen vooraleer deel te nemen aan de 20km jogging. Patricia en Eddy, Bart en ik mooi op tijd, MichaŽl pikte een rondje later aan., Francky liep enkel de jogging.
Door de regen van afgelopen nacht lag het rondje er slecht bij, het was constant laveren tussen de plassen, en per rondje was er 1km waar het echt ploeteren en schuiven was. Van een pittig rondje gesproken.
De eerste 14km gingen vlot, aan een gematigd tempo van ongeveer 9,5km/h, leuke babbel.
Daarna net op tijd ingeschreven voor de jogging, droog shirtje aangetrokken, en vertrokken voor nog eens 20km.

MichaŽl, Patricia en Eddy zetten er al snel een stevige pas in, ik besloot om nog 10km met Bart mee te lopen (Bart moest nog naar de voetbal), toch ook een beetje versneld naar 10km/h, de eerste ronde van 4 veel volk op het parcours, de tweede al wat minder.
In de derde ronde stond ik er dan alleen voor, nog 10km ! Gelukkig liep er een drietal zo'n 250m voor me uit, waaronder Gilberte, waar ik me kon op focussen. Het tempo dus nog wat opgedreven, en net voor de modderkilometer had ik ze te pakken.
In de modderstrook erop en erover, meteen 100m voorsprong genomen, dus weer alleen verder.

Laatste ronde aangevat met nog steeds een goed gevoel, tempo kon ik goed vasthouden tot de laatste passage in de modderzone, waarna de vele kilometers van de laatste dagen langzaam in de benen kropen. Rustig uitgelopen tot de finish, in totaal 32,5km in 3h19.
Het gevoel zat goed, op zo'n zwaar parcours zonder probleem die afstand lopen, 't zit goed voor Luxemburg !

Dan naar de sporthal in Lembeke om te douchen, we dachten dat het daar vol lopers zou zitten in de cafetaria, zaten we daar alleen !
Gelukkig was mijn vrouwke ons komen vervoegen, en Geert kwam er ook nog bij zitten, gezellig nagekaart en plannen gemaakt voor Luxemburg : shoppen, rusten, eten, drinken, de tijd zal te kort zijn (o ja, ook nog een marathonneke lopen).

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be