Vorige | Volgende | Alle verslagen

Binnenmaas Marathon 10/03/2012

's Ochtends moest Christian Herteleer afmelden door koorts. Johan stond stipt op tijd voor mijn deur. Koen reed zelf naar Maasdam.
Daar konden we voor 17,5? (20? dag zelf) een kleinschalige marathon mee lopen. 26 voorinschrijvingen (maar zag heel wat gezichten die niet in die lijst stonden).
Met daarnaast 70-teams (= uitverkocht) van 3 roparunners die hier traditioneel 3 rondjes of 63km komen trainen. Deze teams starten nu iets eerder dan de marathon (vroeger te gelijk, maar auto's en fietsers zorgden zo voor nogal wat hinder).
Johan liep niet voluit. Maar als training voor het WK 100km in Italie, waar hij ons land mag gaan vertegenwoordigen.
Zelf liep ik in de voetsporen van Johan (of hij voor de mijne als haas). Koen liep zijn eigen tempo. 2 rondjes op de dijken in de polders rond de Binnenmaas.
Een grote afgesplitste arm van de Maas. Veel wind. Maar ook 4 bevoorradingen langs het parcours en eentje bij de finish.
Bevoorradingen met een ruim aanbod. Maar misschien iets te weinig aandacht voor de tragere lopers. Koen had op kilometer 33 geen bevoorrading meer. Jammer.
En ook als ik na mijn aankomst mijn energie probeerde aan te vullen met de aangeboden drank. Moesten deze die na mij finishten met veeeeel minder tevreden zijn.
Douchen konden we in het sportcentrum. De uitslagen staan nog niet online dus onder voorbehoud:
Winnaar werd Bart Degrove. En de JCA'ers? Johan en ikzelf liepen 3h30m en Koen 4h41m.

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be