Vorige | Volgende | Alle verslagen

Genieten van de natuur in le Trail des Bosses 11/02/2012

Dit weekend afgezakt naar Braine-le-Comte voor een wedstrijdje doorheen de bossen. Het vriest -10░C en je goed warm kleden is dus de boodschap.
Net zoals 2 jaar terug toen ik hier ook al eens deelnam liggen de paden dik-besneeuwd, maar dit jaar wel m'n trailschoenen aangetrokken wat toch een beetje meer grip geeft (maar wel een stuk minder demping).
Het parcours is bijna volledig doorheen de natuur en is lichtglooiend, constant op en neer. Hier en daar zitten er stukken in die totaal niet te belopen zijn omdat het veel te steil is en waar je dus aan het wandelen moet (en occasioneel zelfs moet klauteren en klimmen).
Na 10 kilometer splitsen de wegen zich van de korte en lange afstand en van toen af heb ik echt grote stukken alleen gelopen.
Seingevers kennen ze hier niet, het te volgen pad staat aangegeven met pijltjes, wat niet overal even duidelijk is voor me, hier en daar heb ik een pijltje gemist waardoor ik af en toe op m'n passen moest terugkeren...
Een trail lopen is iets totaal anders dan een stratenloop, maar daarom is het zeker niet minder leuk: minder competitiegericht en bovenal een prachtige omgeving om doorheen te lopen, een echte aanrader.
Halverwege werden we daar zelfs bevoorraad met foie gras en wijn (ik heb me beperkt tot het nuttigen van foie gras - het is immers nog 25 kilometer lopen vanaf die bevoorrading...).
Ik heb zeker en vast genoten van deze trail, maar ik ben toch ook blij als ik de aankomst bereik, na zo'n lange tijd gelopen te hebben begint de vermoeidheid toch echt wel mee te spelen...
Ge´nteresseerden in een iets uitgebreider verslag kunnen dit nalezen op m'n blog: http://peterdedecker.com/11-02-2012/le-trail-des-bosses-de-eerste-ultra-112/

Nadien in de uitslag gezien dat er op de kortere afstand nog 2 andere JCA leden ook de weg naar deze prachtige trail hebben gevonden, hopelijk hebben ze er evenveel van genoten als mezelf.
Hieronder vindt u de uitslagen van de winnaars en onze leden:

Uitslag 25 kilometer (346 deelnemers)
1. Eddy Dupont - 1:46:31 (geen lid)
189. Pascal Mouton - 2:41:58
190. Robbie Boi - 2:42:00

Uitslag 45 kilometer (126 deelnemers):
1. Thomas Loquet - 3:28:20 (geen lid)
23. Peter De Decker - 4:27:33

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be