Vorige | Volgende | Alle verslagen

Jaarbeursmarathon Utrecht 09/04/2012

Paasmaandag was de dag die aangestipt stond als de clubreis met de Krekenlopers. Ook heel wat JCA'ers gingen mee. Zo was Eddy om 5h45 reeds bij mij. We pikten Christian op.
En in Kaprijke kwamen we Maurice en Dagmar (als supporter) tegen die ook op de bus stapten. Behalve een aantal Krekenlopers ook nog Filip en Bart die deze week JCA'er zullen worden.
Mooi op tijd in Utrecht om borstnummers af te halen. Nog eens langs de loopstandjes te gaan. En nog wat bekend Be en Nl volk tegen te komen, waaronder JCA'er Koen.
Van bij de start waren de omstandigheden duidelijk. De JKM'ers hadden nog wat wind voor ons over gelaten (uitdrukking gepikt van blog Paul v Hiel).
En in de eerste 3 km al 2 brugjes, waarbij vooral de tweede mooi was om naar te kijken. Maar niet om over te lopen.
Toch een vrij mooi parcours vond ik. Een paar lange stukken recht door. Oa langs een kanaaltje. En juist voor half weg een lus van 8km, over een mooi asfaltje met bloemetjes versiert.
Die waren wel in relief en niet altijd handig bij het lopen. Regelmatig ook de weg in twee stukken gedeeld voor het heen en terug lopen. De laatste 10 km gingen dan weer naar het centrum.
In de terug weg, waar een iets anders parcours gekozen werd, lagen precies nog meer bruggen. Kilometer 37 tot 38 en 40 tot 41 liepen weer naast elkaar. Daartussen nog een binnenstadslusje over klinkertjes. Door vele lopers geliefd (ahum).
Wel een pluim voor de organisatoren dat ze over het kleine stukje kaseien een rubberen mat hadden gelegd. De finish boog kon je zien staan vanop 1100m. Voor zij die nog iets over hadden het signaal voor een laatste sprintje.
Vond het wel jammer dat zij die je 4km voor de finish inhaalde, zonder dat ze je opnieuw voorbij gingen, toch soms voor u konden finishen. Sommigen kennen blijkbaar overal de (binnen)weg.
Dit leverde volgende JCA (of toekomstige)-tijden op:

038 Eddy Bonne 2h48m03 (PR)
069 Maurice Van Speybroeck 3h04m06 (deed hij het voor de plaats?)
188 Joeri Schepers 3h31m58
456 Filip Hoornaert 4h09m21s
524 Christian Herteleer 4h21m10s (alweer eentje dichter bij ...)
526 Bart Kerwijn 4h22m30s
545? Koen Vansteenkiste 4h28m39 (tijd/plaats v d dame waarmee hij onder de Dom liep, maar staat niet in de uitslag)
596 finishers

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be