Vorige | Volgende | Alle verslagen

JCA runners in Koblenz 02/06/2012

Zaterdagochtend hadden JCA'ers Christian, Marie-Jeanne, Eddy en ikzelf afgesproken. Pas vertrokken kwamen we een stevig trainende Yves Dedapper tegen die al in Bellem geraakt was. Maar onze reis ging verder via Evergem waar we op de bus van de Runners Evergem overstapten die ons naar Koblenz bracht.
Daar de nummers afgehaald, hotel ingecheked en met een Duitser meegewandeld naar het station. Want het betrof een marthon in lijn. Speciale marathon-trainen brachten ons langs de Rijn tot 1km voorbij onze startplaats. Klein stukje terug. Zakje met overbodige kledij afgeven en om 17h40 konden we starten.
3 Marathonlopers waren er meegereisd, allen vanuit Aalter. Eddy startte vooraan en kon een mooie 11e plaats bemachtigen, 2 in zijn categorie. Christian was iets vlugger gestart, maar had nog niet de vorm van vorig jaar en moest in de 2e helft toch wat terrein prijs geven. Zelf had ik de 1/2 marathon van Lotenhulle in de benen. Ondanks dat de eerste 20km vlak waren ging het bij de start zeer moeizaam. Gelukkig werd het na 5km iets lichter in de beentjes. Zo kon ik oprukken tot de balon van 4h20.
Na 20km hadden we hoofdzakelijk de Rijn gevolgd en kunnen genieten van de mooie dorpjes langs de oever. En af en toe van kasteeltjes op rotsflanken. Mooie uitzichten met veel groen oa van de vele wijngaarden. Na 20km echter een nijdige klim. Maar boven werden we aangemoedigd door de grote groep halve marathon lopers die startens klaar stonden. Tussen hen heel wat Runners en Marie-Jeanne. Leuk zo'n passage. Maar iets verder op werd het minder leuk als je plots voorbij gezoefd wordt door een negertje met een hele meute loperkes in zijn zog. Eigen tempo behouden wordt iets moeilijker. Maar op 25km kwam ik in het groepje met de 4h ballon terecht. Duits is niet mijn ding, mijn Engels is ook niet van hoge kwaliteit, maar wel voldoende om een babbeltje te slaan met de pacer van dienst.
Er was wat voorsprong ingebouwd voor enkele hellingen die nog moesten volgen. En inderdaad er waren nog enkele lastige stukjes (niet te vergelijken met wat ze in een Ardense trail voorschotelen, maar toch). Ondertussen waren we al aan kilometer 35. En daar ging ik dan in het spoor van 3 Evergemse Runners lopen ipv de 4h ballon. Het tempo was nu opgetrokken en met nog een tussensprintje kwam ik ook bij Christian terecht. Hij wou niet samen maar in eigen tempo verder zetten en zou quasi in mijn voetsporen finishen.
De laatste lijn werd versierd met verschillende opgeblazen bogen waardoor we telkens in de waan waren te finishen, maar toch nog een stukje extra mochten doen. In een mooi weertje, langs de Rijn met fraaie oevers konden we voldaan finshen. Er was nog pasta-party, massage, enz De organisatie was prima (op het afgeven van leen-chip na, maar die had ik toch niet).

Marathon

11 Eddy Bonne 3h02m30s
196 Joeri Schepers 3h56m05s
209 Christian Herteleer 3h58m20s

1/2 Marathon

Marie-Jeanne De Keyser 2h01m34s

Foto's

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be