Vorige | Volgende | Alle verslagen

Maasmarahton Visé 13/05/2012

Zondagmorgen 4h30 diende er opgestaan te worden om ons, Nele en ik, klaar te maken en de reis aan te vatten richting Voerstreek, namelijk Visé. De Maasmarathon stond op ons programma, ik al lopende en Nele al fietsende begeleidster. De start was gepland om 9h, vandaar dat we om 5h30 de auto startten met slaperige ogen en geeuwerige monden en bij een temperatuur van +1°C.
We hadden gekozen om over Antwerpen te rijden en zo de wegenwerken rond het Brusselse te mijden.
7h30 kwamen we ter plaatse aan, ruim voldoende op tijd om rustig de nummers af te halen, ons om te kleden, en nog een koffie of twee naar binnen te werken.
De begeleidende fietsers bliezen verzamelen om 8h45 en reden gezamenlijk naar het punt waar ze mochten invallen, dit was aan km 13 van de marathon.
Om 9h stipt werden 497 lopers in gang geschoten door de plaatselijke notabelen. Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste marathons van België en ver daarbuiten. Mooi voor de loper en zeker even mooi voor de begeleiders met de prachtige Maas als metgezel, het mooie Maastricht en de prachtige huizen rond en in de Voerstreek. Daarbij een schitterende bevoorrading, geen massa lopers, geen zenuwachtig gedoe en getrek, rust en genieten.

Na een klein rondje Visé liepen we het dorp uit richting zuid om na een 8-tal kilometer terug het dorp te passeren langs de oevers van de Maas. Nu liepen we richting Maastricht, noordwaarts, wind op kop. Zoals reeds gezegd stond Nele mij op te wachten aan kilometer 13, ongeveer 1h 05 gelopen.
4 kilometer verder passeerden we het Fort Van Eben-Emael dewelke ons moest redden van de Duitsers maar spijtig genoeg nog geen kwartier stand hield in 1940. Wij moesten langer stand houden.

We hadden schitterend loopweer en de temperatuur steeg naar aan aangenaam gevoel, weg koude.
Vanaf km 19 liepen we Nederland binnen en we verbleven er 19 kilometer tot aan bordje 38. Hier kwamen we België binnen via de Voerstreek en vandaar in rechte lijn richting Visé. Deze laatste kilometers waren lichtglooiend, voor de rest een zeer vlakke omloop. Ik wist deze marathon met een goed gevoel af te sluiten à rato van 12,5 km/h gemiddeld.

Nog twee JCA-leden waren aanwezig op deze marathon. Christine en Jan liepen naar eigen vermogen een schitterende marathon en wisten meer dan 20 minuten van hun besttijd af te doen, een dikke proficiat.
Naast deze marathon kon je nog de halve, 5 en 9,1 kilometer lopen.

Na de aankomst de traditionele medaille, het T-shirt, enkele kleinigheden en in het atletendorp eten en frisdrank naar believen, enkel voor de deelnemers, kwestie van de lopers te soigneren en te laten bekomen van de geleverde inspanningen.

Resultaten marathon - Netto tijden - ½ marathon

1. Brouckaert Dieter - 2h 24’ 43”
111. Taghon Kurt - 3h 22’ 31” - 1h 41’ 30”
401. De Booser Jan - 4h 12’ 40” - 2h 11’ 40”
402. Van Houtte Christine - 4h 12’ 39” - 2h 11’ 40”

Uitslagen zijn te bezichtingen op www.chronorace.be of www.maasmarathon.com

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be