Vorige | Volgende | Alle verslagen

Proficiat aan Christian Herteleer 22/04/2012

Nadat Tillo vorig jaar zijn honderdste marathon liep was het zondag de beurt aan Christian. Hij nam deel aan de Weinstrasse Marathon in Bockenheim (in de buurt van Mannheim).
Omdat dit niet achter de hoek ligt had een delegatie van het bestuur hem reeds vorige week donderdag een bezoek gebracht. Hij ontving van ons een fles champagne en een singlet met vooraan de tekst '100 marathons' en op de rugzijde zijn naam.
De afspraak was wel dat hij dit alles moest teruggeven indien hij de marathon niet uitliep ( ). Uiteindelijk is hij in deze zware marathon gefinisht in 4u10min. Bij deze willen we hem van harte proficiat wensen en we zijn er zeker van dat er nog vele marathons zullen volgen.
We hadden hem gevraagd om een klein verslagje te schrijven over zijn wedstrijd en hoe hij aan die 100 marathons is gekomen en dat kunnen jullie hieronder lezen.

"22/04/2012
Marathon Deutsche Weinstrasse
Honderd, geen doel op zich, maar eenmaal moest het er van komen. Reeds lang vooraf in mijn programma opgenomen wegens zijn mooi ogende omgeving, pittig, tussen de wijngaarden langs de bergflanken (495 hoogtemeters).
Een organisatie welke maar om de 2 jaar doorgaat. Genieten, meer moet dat niet zijn, met de nodige steun van de inrichters, waarvoor dank.
Wat ooit begon als een ondersteuning voor mijn poging om te stoppen met roken, wonderwel geslaagd, is gegroeid tot een loopverslaving. Na een mislukte planning tot starten in 2000 (IFF marathon) wegens een hernia aandoening krijgen we in 2002 een gelukte 2de kans in de Nacht Van Vlaanderen, en de trein was vertrokken.
100 marathons, op 57 verschillende plaatsen, 39 in eigen land op 17 locaties, 41 in Nederland/ 23 locaties met in 2004 in Leiden mijn besttijd van 3h 25, 13 in Duitsland/10 locaties met o.a. Berlijn de meest aangrijpende door zijn geschiedenis en herinneringen uit mijn jeugd, alsook de Eifelmarathon, de zwaarste met zijn 1581 hoogtemeters, 5 in Frankrijk op 5 plaatsen en 2 in Luxemburg namelijk Luxemburg stad en Echternach.
Het lijkt veel maar het is doenbaar mits een goede spreiding, voorbereiding en het niet nastreven van toptijden. Een goede gezondheid en prima gestel is wel belangrijk.
Het heeft me veel geleerd over lopen, streken (letterlijk en figuurlijk), en mensen. Mijn honger is nog niet gestild, maar doelen heb ik me niet meer gesteld. We zien wel wat de toekomst brengt.
Enkel genieten en vooral nog iets nieuws ontdekken.
Met dank aan allen.

Christian"

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be