Vorige | Volgende | Alle verslagen

Olympische tijden tijdens de ATS ekiden Merelbeke 24/06/2012

Zondag werd voor de vijfde keer de ATS-run Merelbeke georganiseerd. Hoofdbrok was de ekiden over 42,195 km met daarnaast een individuele loop over 5 of 10 km. Voor de eerste maal had onze vereniging een ploeg afgevaardigd, één dame, 4 heren en 1 witte keniaan. We hadden ons voorgenomen om na ons clubfeest van gisteren avond de spieren te ontspannen en de bovenste hersenspan te ontlasten. Tussen haakskens, er namen 93 ploegen deel, waarvan 88 ploegen de uitslag wisten te behalen.

Een klein verslagje van ons wedstrijdverloop.
Fredrik De Backer hadden we als eerste loper geposteerd en hij heeft onze clubkleuren met verve verdedigd en op 2 seconden na kwam hij als primus de zaal ingelopen. Bart stond tijdig klaar en liep gretig zijn 10-kilometer zoals een JCA-lid het hoort, een moeilijke opdracht na Frederik maar Bart liep een mooi strak tempo zodat er gewisseld kon worden na 58 minuten. Nico was onze derde loper en zoals hierboven beschreven had Nico van nationaliteit gewisseld. Onze middelste clublid wist een rondeke van 5 km af te leggen in 14 minuten, olympische tijd, (werd later gecorrigeerd naar 20’45” wegens iets te kort aan kilometers) waardoor ondergetekende klaar maar totaal verbauwereerd zijn 10 kilometer diende aan te vatten.
Terwijl ondergetekende zwoegende na zijn clubfeest 2 ronden aan het afhaspelen was diende Running Nico zich te verantwoorden bij de organisatie, diskwalificatie werd vermeden, eindtijd werd later via de stelling van Pithagoras aangepast. Niets vermoedende liep Marnix naar best vermogen een goede sterke ronde en na hem mocht Leen de kroon op het werk zetten met een zeer sterke 7,2 km en dit naar haar eigen best tempo. Ondergetekende was en is fier op deze estafette ploeg. Te samen wisten we JCA op rang 14 te plaatsen met een eindtijd van 3h 06’ 55”. 5e gemengde ploeg in zijn totaliteit op slechts 4 minuten van een podium plaats. Heel sterke prestatie !!!

Op de individuele 10 kilometer loop wist Carlos een degelijke prestatie neer te zetten.

Alle uitslagen zijn te raadplegen op http://www.atsrun.be/uitslagen.htm

Nogmaals dank aan alle deelnemende leden en dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be