Vorige | Volgende | Alle verslagen

Verslagje van mijn wedstrijden dit weekend met als uitschieter Dwars Door Brugge 16/05/2012

Dit weekend kon ik eindelijk al eens zeggen ,oef ik ben bijna terug op mijn oude niveau!
En dit amper na ruim 2 maanden trainen (alhoewel ik nog maar aan een week totaal van 40km zit met wedstrijden inbegrepen) Zoals voor mijn blessure ben ik vooral nog altijd verslaafd aan het lopen van vele wedstrijden!
Dus stonden er het voorbije weekend terug 3 wedstrijden op het programma Aalter ,Verrebroek en als afsluiter Dwars door Brugge.

Zoals de meesten wel zullen gezien hebben kon ik vrijdag in Aalter de 4 km winnen,wat ik niet verwacht had maar kwas dan ook dubbel tevreden om voor mijn eigen club te kunnen winnen!
Zaterdag werd ik dan 2e op de 7 km in Verrebroek,op 44" van winnaar Theo Vanhaevermaet.

Zondag dan vertrokken naar Brugge voor de 4,7km ,waar ik gewoon voor de fun zou deelnemen want vrijdag en zaterdag had ik toch al redelijk diep moeten gaan.De toppers van vorig jaar waren er niet wegens interclubverplichtingen,maar toch wist ik dat er een 6 tal atleten aan de start zouden staan die me dit jaar al ruim verslagen hadden.Dus rekende ik er zeker niet op om beter te doen dan een top tien plaats!Want vorig jaar was ik pas 7e in 16'00" met toen een goeie conditie!
Bij de versnellingen voor de start merkte ik dat ik toch wel goeie benen had!
In de start heb ik me dan niet teveel zorgen gemaakt over enkele snellere starters ,maar schoof goed mee in een groepje met de atleten wie ik in de gaten moest houden.Na zo 1 km begon er voor ons allen een onbekende atleet te versnellen en na even getwijfeld te hebben nam ik het risico om mee te gaan .Zo liepen we met zijn tweeen weg van de rest ,maar iets voor halfweg moest ik toch lossen en vreesde er voor dat er een hele groep zou terug komen! Gelukkig had ik een goeie dag en was ik extra gemotiveerd om enkele concurenten achter mij te laten en perste er alles uit .Dit was juist voldoende om een sprintend 5 tal achter mij te houden en een onverhoopte 2e plaats te behalen van 1347 deelnemers!
En ik liep met 16'02" over 4,7km bijna dezelfde tijd van vorig jaar.

Trouwens de onbekende winnaar was James Goossens uit Maldegem ,die blijkbaar gestopt is met wielrennen en nog maar sinds december aan het lopen is!Dus een naam die we nog zeer veel zullen horen!

Zowel in Verrebroek en Dwars door Brugge waren er JCAers aanwezig maar moet helaas hun resultaten schuldig blijven!

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be