Vorige | Volgende | Alle verslagen

Noordzeeloop OMS 24/03/2012

Door de blessure van voorzitter Wim vetrok ik alleen (met echtgenote en viervoeter) richting Oostende om er deel te nemen aan de Noordzeeloop, meetellende voor het Oostendse loopcriterium, en tevens te flyeren voor onze jogging van 11-05 (dank aan Firmin en Johan).
Ter plaatse was ik aangenaam verrast niet de enige JCA-er te zijn, al snel zag ik Marnix, Johan, Kurt en Firmin.
Keuzes moesten er niet gemaakt, de organisatie bepaalde welke afstand je diende te lopen.
Voor de dames en de iets oudere heren was dat 7 km (2 rondes), de iets jongere heren dienden 10,5 km (3 rondes) te lopen.
Voor 6 +2 € (deze kreeg je terug bij teruggave nummer) kreeg je een mooi, zeer divers parcours voorgeschoteld.
We startten temidden een klein industriepark, liepen langs kleine bedrijven, over het gras van het voetbalveld, door het mulle zand van de duinen, over de bankirai-houten planken omhoog om alzo de dijk te bereiken.
Een driehonderd meter langs de dijk, terug de dijk af, enkele trappen nemende, steil omhoog om de duinen terug te overwinnen, langs kronkelende paden om steil dalende door het mulle zand langs fort Napoleon terug op het vlakke te komen.
Een beetje verder werden we nog getrakteerd op 2 stroken kasseien, onderbroken door de staanplaats van tientallen mobilhomes. Na deze 2e strook kasseien gingen we rechtsop richting finish en deze ronde mochten we of 2 of 3 keer meemaken.
Kurt en Johan liepen een sterke wedstrijd, Firmin in zijn categorie zeer goed, Marnix pas herstellend van een ziekte knoopte terug aan met een degelijke prestatie, ondergetekende was iets minder maar toch content afgezakt te zijn naar Oostende waar het verdomme nie warm was.
We vertrokken te Zomergem met 20°C op den teller en 50km verder stond deze op 11°C. 265 deelnemers kwamen naar hier afgezakt, wetende dat er 5 km verder (Oudenburg) eveneens een jogging ingericht werd, niet weinig dus.
Aan de finish kregen we een tombolanummer en na de huldiging kreeg iedereen, mits een beetje aanschuiven een mooie naturaprijs mee naar huis. Een goedingerichte mooie jogging.
Winnaars en leden

7.000 m – dames + heren 5 – 87 deelnemers
1. Hertveldt Heidi - 26’ 58”
25. Van De Woestijne Firmin - 34’ 49”
67. Sergeant Marnix - 42’ 58”

10.500 m – heren 1-2-3-4 – 176 deelnemers
1. Stieperaere Davy - 34’ 57”
16. Bomere Kurt - 39’ 38”
18. Watty Johan - 39’ 46”
76. Taghon Kurt - 46’ 56”

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be