Vorige | Volgende | Alle verslagen

Dwars door Zaventem

Deze morgen rond 10 u vertrokken richting Zaventem om daar , op aanraden van Tillo , de halve marathon te gaan lopen. Vlot verkeer op de autostrade want iedereen reed de andere kant uit richting zee , er begon toen al iets te dagen van “ waar ga ik nu weer aan beginnen ? “
Ik had nochtans gezworen , na de halve marathon van Evergem vorig jaar , nooit meer bij warme ( zeg maar snikhete ) temperaturen te lopen !
Aangekomen bij het Gemeentelijk park van Zaventem waren we aangenaam verrast van de lokatie én het onthaal. Aangezien we daar redelijk vroeg waren , nog de tijd gehad om iets te eten en drinken en van de omgeving te genieten. Hoewel we een eindje van huis waren liepen we toch enkele clubgenoten tegen het lijf : Christian Herteleer met echtgenote Marie- Jeanne ( liep 10 km ) , Carlos De Willemacker en Marnix Sergeant ( liep ook de 10km ) Antoine Matthijs , de organisator van de jogging in Zevergem was ook van de partij.
Om 14 u werd het startschot gegeven van de halve marathon , onder een loden zon en bij 34°C gingen we van start !
Christian , Eddy en ik vertrokken aan een tempo van net geen 11 per uur , de eerste kilometers ging dat nog redelijk , maar het typische Pajottenlandparcours én de hitte , maakten het mij steeds moeilijker , dan maar de “ wijze “ beslissing genomen om Christian en Eddy te laten gaan en m’n eigen tempo te zoeken. Bij iedere waterpost gestapt en overvloedig gebruik gemaakt van sponsen en douche !
De eerste 9 km vaak met de gedachte van opgeven gespeeld , maar de aanmoedigingen van Marie- Jeanne op km 10 gaven me weer een boost en zo liep ik de 21km toch uit in een tijd van 2:00:58 , Eddy was dan al binnen in een tijd van 01:58:08 en Christian nog iets ervoor. Carlos had jammer genoeg na 9 km moeten opgeven met een blessure.
Na aankomst nog wat nagepraat en dan de bus op richting sporthal voor een verfrissende douche , daarna terug richting park , waar de sfeer er al goed in zat met live muziek en animatie , maar het was toch de ijskar die mijn voorkeur genoot !
Ondanks het afzien toch met een goed gevoel huiswaarts gekeerd !

Patricia en Eddy.

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be