Vorige | Alle verslagen

Antwerp 10 miles - Vlaamse vereniging AutismeCollega's

27 april loop ik in Antwerpen de "10 Miles", dit om men tante en vooral men nichtje van 9 die autisme heeft te steunen.
We sponsoren hiermee de Vlaamse Vereniging Autisme. En aangezien ik beter loop dan tekstjes schrijf stuur ik jullie gewoon de mail van men tante door .
Geheel vrijblijvend natuurlijk, zowel qua sponsoring als deelname aan de wedstrijd.

Bedankt

Leen

Hallo,

Vandaag is het 2 april, en 2 april is Wereld Autisme Dag.
Ik mail je vandaag omdat ik op zoek ben naar mensen die me steunen: Op zondag 27 april 2013 neem ik deel aan de loopwedstrijd "Antwerp 10 Miles", samen met nog enkele andere lopers. Het is niet zomaar een deelname aan een loopwedstrijd, maar we lopen samen ten voordele van de Vlaamse Vereniging Autisme (VVA: http://www.autismevlaanderen.be/)
Autisme behoort tot de groep van de pervasieve ontwikkelingsstoornissen. De term 'pervasief' betekent diepgaand of doordringend. 'Pervasief' wil dus zeggen dat de ontwikkeling van vele levensgebieden wordt beÔnvloed en belemmerd. In het bijzonder verloopt de ontwikkeling van sociale relaties en vaardigheden, taal en voorstellingsvermogen verstoord. Maar ook de ontwikkeling van de motoriek, het zelfbeeld, het spel en de gevoelens kan belemmerd worden.
De verschillende kenmerken van autisme kunnen in drie categorieŽn ondergebracht worden: de sociale relaties, de communicatie, en de verbeelding. Dat noemt men de triade.

De Vlaamse Vereniging Autisme zet zich in voor personen met Autisme op verschillende vlakken:
Bondgenotenwerking: Opbouwen van Netwerken, wat zowel voor betrokkenen als ook familie erg belangrijk is.
Sensibilisering en informatie van de maatschappij, overheid enz.
En er is ook een Autismefonds waarmee de VVA projecten wil realiseren die kwaliteitsvolle ondersteuning in de hand werken voor personen met een beperking en hun netwerk.

In mijn persoonlijk netwerk zijn er twee mensen waarvan we weten dat zij Autisme hebben, ťťn ervan staat heel dicht bij mij. Door mijn deelname aan de 10 Miles ten voordele van de VVA wil ik hen een hart onder de riem steken.

Ik contacteer jou vandaag geheel vrijblijvend omdat ik met mijn project sponsorgeld wil verzamelen. Wil je mij en natuurlijk in eerste instantie alle personen met Autisme een hart onder de riem steken? Dan kan je dit doen door rechtstreeks te storten naar de Vlaamse Vereniging Autisme op IBAN BE62 001238123861 met als vermelding 'Gift VVA Antwerp 10 miles'. Uiteraard bepaal je zelf hoeveel je wil geven, maar vanaf een gift van 40 Euro krijg je daarvoor in 2015 een fiscaal attest.

Alvast heel erg bedankt voor jullie aandacht en eventuele steun.

Groetjes,

Anja Schorge

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be