Vorige | Volgende | Alle verslagen

JCA'er bedwingt de MONT-VENTOUX (Bomeré Kurt)Van 24/08 tot 30/08 had ik mijn gezin nog een weekje vakantie gepland in de Ardêche (Frankrijk).
Een kijk op de kaart zag ik dat we maar een 100 km verwijderd zaten van de Mont-Ventoux, de legendarische berg van de Tour de France. Deze berg is vooral gekend onder de wielertoeristen.... Daar moest eens verandering inkomen, dacht ik.... Zodoende had ik mij voorgenomen om deze berg al lopend te beklimmen...(best dat een beetje zot zijn geen pijn doet)

Op woensdagmorgen(28/08) was het doen zover...Na een mooie rit met de auto in de Provence reden we richting Bèdoin, alwaar reeds van ver de top te zien was.
Eénmaal in Bèdoin aangekomen was het eventjes zoeken naar de "officiële" startplaats, maar met enkele locals was dat geen probleem, of was mijn Frans zo goed????
Na enkele afspraken met vrouw en kinderen(zij zouden de berg oprijden met de auto) vertrok ik vol goede moed. De top was gehuld in een mooie blauwe hemel. Van in het begin was het al lichtjes bergop (stijgingspercentage +/- 4 procent). Ik liep langs wijngaarden en stilaan kwam het bos in zicht. Vanaf hier ging het al goed bergop met een gemiddelde stijgingspercentage van +/- 7 procent en waarbij er stukken zaten tot +/- 12 procent.
In het bos was het "aangenaam" lopen (schaduw).... Weldra kwam Chalet Reynaerd in zicht. Dit is het geijkte punt, want vanaf hier is het nog 6 km klimmen tot de top. Ook het landschap ondergaat hier een serieuze verandering, het beruchte maanlandschap. Na enkele aanmoedigingen van het thuisfront vatte ik de laatste kilometers aan. Hier had de wind vrij spel, en de top was stilaan verdwenen in een nevel/mist. Nog enkele stukken van om en bij de 10 procent en daar was de laatste bocht... De eindmeet gehaald in een tijd van 2 hr 17 min over een afstand van 21,5 km.

Met tevredenheid kan ik terugblikken....of zoals een Engelsman die naar mij kwam en zei: "you are a crazy man"......
Nu restte er enkel nog de terugreis naar onze campingplaats en dat genoten van een "goe fleske wijn" !!!!!!

Kurt Bomere

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be