Vorige | Volgende | Alle verslagen

De 25ste van EvergemVoor al die hondstrouwe deelnemers had deze feestelijke 25ste Halve Marathon van Runners Evergem eigenlijk geen enkele verrassing in petto. Net als de vorige 24 jaren was de wedstrijdorganisatie weer tot in de puntjes verzorgd, verliepen de inschrijvingen en prijsuitreikingen in het fraaie Sportcentrum vlot, waren er weer meer dan voldoende vrijwilligers en seingevers, was de bevoorrading onderweg wederom enthousiast en verkwikkend (met 2 keer sportdrank), werden we weer overvloedig bevochtigd door de befaamde sponzen en stonden de typische geelrode kilometeraanduidingsbordjes en de aandoenlijke want intussen antieke 'waterpost-over-200 meter- aankondigingsbordjes" weer te blinken in de bermen.

Ook de inwoners van ondermeer Droogte, Goeiingen, Volpenswege, Warande, Tervenen, Diksmere en de overige - iets minder poëtisch klinkende - straatnamen langs het parcours hadden zich opnieuw in hun zonnige voortuintjes geďnstalleerd om niets van hun jaarlijks schouwspel te missen...

Met 433 finishers op de halve en 193 op de kleine jogging mochten Adelin, Jan, André en hun kompanen zeker niet klagen. Wegens de clubreis was onze JCA-delegatie deze keer wel ietsje kleiner dan anders... maar we kwamen zeker niet in schande. En niemand minder dan Luc (aka Dirk) Frickelo zelf was zo vriendelijk en ijverig om de namen van de JCA-leden uit de uitslagenlijsten te vissen en vervolgens onderaan dit verslag te plakken. (Tiens, www.runnersevergem.be een uitslag zonder clubaanduiding...? Toch een klein minpuntje!)

Het clubbestuur had tenslotte voor deze feesteditie extra inspanningen geleverd om de prijzentafel en de traditionele tombola extra goed te verzorgen. Bovendien ging elke loper deze maal naar huis met een literfles Augustijn, handig verpakt én verborgen in een oerdegelijke zwarte sporttas (met een opdruk van het gekende logo).

En om dan toch met een persoonlijke noot te eindigen: ik ben geslaagd in mijn doelstelling om boven de 2 uur uit te komen dankzij een volgehouden rustig trainingstempo. Er volgen er immers nog...

Jogging

106 De Keyser Marie-Jeanne 35:32.1

Halve marathon

22 Watthy Johan 1:17:29
96 De Muynck Ivan 1:30:30
160 Nuyts Erik 1:37:40
230 Decaestecker Dirk 1:43:48
232 Frickelo Luc 1:43:49
372 Castelein Tillo 1:58:25
374 Herteleer Christiaan 1:58:31
394 Verhaeghe Philip 2:01:49

Verhaeghe Philip

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be