Vorige | Volgende | Alle verslagen

Geslaagde clubreisNa het succes van vorig jaar vertrokken we zaterdagmorgen om 8u met een volle bus terug richting Valkenburg alwaar we de dag nadien in het naburige Meerssen zouden deelnemen aan de Mergellandmarathon. Ondanks het minder mooie weer waren we van plan om er alweer een onvergetelijk weekend van te maken. Omstreeks 11u kwamen we aan bij het hotel 'Schaepkens van St Fyt'. Net op tijd om nog even aan de bar te profiteren van het 'happy hour'. Na een gezond maar stevig middagmaal vertrokken we met de bus richting Maastricht. Onderweg werden een 14tal 'hells angels' afgezet omdat deze hadden gekozen om de schitterende streek rond Valkenburg te verkennen met de Vespa. Om 18u was iedereen terug in het hotel waar we een uurtje later mochten aanschuiven aan het warme en koude buffet. Eénmaal de buikjes gevuld trok menig Jca-lid de Valkenburgse nacht in. Hier ga ik echter niet in detail treden maar dat sommigen er stevig ingevlogen waren was duidelijk te zien de zondagmorgen bij het ontbijtbuffet.

Na al het leuke van de voorbije dag begon zondag om 11u het ernstiger werk. De halve (1 ronde) en hele marathon (2 ronden) gingen samen van start. Vijf minuten later starten de 5 en 10km. Ondanks het feit dat het heel wat minder warm was dan vorig jaar bleven de zware hellingen menig deelnemer parten spelen. Niet echter voor Fien(5km) en Sabine (10km) die zich mochten verheugen op een podiumplaats. In de halve marathon finishte Bart op een zeer verdienstelijke vierde plaats. Patricia mocht later wel op het podium wegens haar tweede plaats op de marathon. Hier was Kurt de winnaar bij de masters 45+. Ondanks al die podiumplaatsen wens ik echter iedereen te feliciteren met zijn geleverde prestatie en wil ik ook alle supporters bedanken voor hun aanmoedigingen.

Omdat ook de voorzitter zich strikt aan het uurschema moet houden vertrokken we om 17u stipt terug richting Aalter. Ik wens bij deze nogmaals iedereen te bedanken. Door jullie positieve ingesteldheid mogen we terugblikken op een geslaagd weekend. Wij kijken nu al uit naar volgend jaar. Waar en wanneer kunnen we nu nog niet zeggen maar als iemand en voorstel heeft dan mag hij/zij dit altijd laten weten.

Mooie verslagen, foto's en uitslagen vindt u op www.marathonmeerssen.nl .

Wim

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be