Vorige | Volgende | Alle verslagen

WK duatlon (long distance) te ZofingenZeven jaar nadat dorpsgenoot William Vyncke in Zofingen wereldkampioen werd, zakken we naar Zwitserland af om op hetzelfde parcours onze uithouding te meten met de tegenstand.

Aangekomen op vrijdagnamiddag ben ik eerst het startnummer gaan afhalen om daarna de startzone met het loopparcours van de eerste loopronde te verkennen. De eerste twee kilometer bergop zal er al serieus moeten gedoseerd worden, neem ik in gedachte op, om de volgende drie kilometer iets sneller af te werken. Op Zaterdag verken ik met de auto het volledige fietsparcours om de beklimmingen,afdalingen en eventuele gevaarlijke punten op de wedstrijddag beter te kunnen inschatten. Het loopparcours om de wedstrijd af sluiten wordt niet meer verkend.

Op Zondag vroeg uit de veren om na een stevig ontbijt ,tijdig de fiets in de wisselzone te stallen. De dames zijn intussen reeds van start gegaan en ik begin aan de nodige opwarming om blessures te voorkomen. Een kwartuur vr de start worden de atleten"elite" een voor een naar de startlijn gevraagd. Om negen uur worden we op gang geschoten om de tien loopkilometers af te haspelen in een tijd van 41min11sec. Na een behoorlijke wissel, de tijdritfiets op om drie ronden van vijftig kilometer met telkens twee ferme beklimmingen en de bijhorende afdalingen af te werken. In de coachzone staat Dagmar na elke ronde te wachten om de bidons met vloeibare voeding en sportdrank te wisselen zoals een bandenwissel in de pits van de formule 1. Eenmaal het wisselen is uitgevoerd hoor ik "rijden maar". De fietsproef afgewerkt in een tijd van 4u35min41sec In de wisselzone terug de loopschoenen aan, nog wat voeding naar binnen gewerkt, om de resterende dertig loopkilometers aan te vatten. Bij de eerste beklimming krijg ik het al even moeilijk en neem ik nog wat suikers om verder onheil te voorkomen. Het zou een zware dobber worden om de laatste kilometers af te werken op de heuvelachtige omloop. Uiteindelijk de loopproef afgewerkt in 2u32min16sec. De eindstreep heb ik na 7u53min22sec. uitgeput maar tevreden overschreden. Het shirt en de medaille in ontvangst genomen en daarna de atletenzone in om met het nodige terug op kracht te komen.

Tegen 19u30 naar de stadszaal om te genieten van de aangeboden maaltijd en dan rond 20u15 aanwezig te zijn op de prijsuitreiking. Eerst zijn er de podia van de dames per leeftijdsgroep en dan komen de heren aan de beurt. In de categorie 55+ is het nog eventjes bang afwachten of we ons niet gemist hadden en ik wel degelijk de derde plaats heb bemachtigd. Dan komt de verlossende melding dat ik naar het podium mag om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Met winnaar 55+ Jack Niessen en vriendin Dagmar nog een pint gedronken om daarna op de hotelkamer nog na te genieten.

Maurice

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be