Vorige | Volgende | Alle verslagen

Child Learn Marathon 16/06/2012

Zaterdag stond de Child Learn Marathon op het programma. Een organisatie van Christien en Henry Okkersen zelf ook marathon en ultra lopers. Het volledige inschrijvingsgeld gaat naar de stichting Child-Learn. Dit is een organisatie tegen kinderarbeid in India. En met het verzamelde geld onderwijsprogramma's creëert, maar ook gezondheidszorg, sport, spel, enz opzet.
Zo droegen we ook 25€, ons steentje bij voor dit goede doel. In de plaats kregen we een mooie marathon. Wat mij betreft kan je hem gerust bij de trails klaseren. Een paar stroken macadam, maar hoofdzakelijk grintpaden en hier en daar ook wat modderpartijtjes.
En voor de zoveelste keer mocht ik ondervinden dat Nederlands Limburg niet vlak is. Zes rondjes van 7 kilometer en enkele meters. En na het draaien rond een kegel mochten we het volgende rondje aanvatten. Zeer goede bevoorrading. Net voor de 4km en bij de start/aankomst doortocht. Telkens met water, sportdrank en cola.
Ik was zomers uitgedost bij het vertrek. Maar Vincent zei dat het vanaf 11h zou regenen. Bij de start om 12h was het nog droog. In de tweede ronde begon de wind, die in de eerste ronde ook al een kwaaie tegenstander was, nog harder te blazen. Gelukkig bleef de regen uit.
Als in de vijde ronde hij nog een tandje bijstak kregen we ook de eerste druppels over ons. Gelukkig viel het goed mee. En konden we tot de finsih redelijk droog blijven op een paar keer enkele druppeltjes na. Na de wedstrijd en vooral op de terug weg werden we op hevigere regen weer getrakteerd.
Aangekomen in Aalter zagen we dat het hier nog droog was. Maar we hebben ook niet mogen klagen en een mooie marathon bij op ons lijstje. Onder de 4h blijven was mijn doel. Maar gezien het parcours en de wind zat er dat niet in vandaag. Ik moest tevreden zijn met 4h04.
Winnaar werd Bart Degrove, voor Gert Mertens die nog een laatste "training" liep voor het Belgisch kampioenschap 100km van volgende week.

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be