Vorige | Volgende | Alle verslagen

Dwars door Varsenare 17/06/2012

Het was maar zaterdagavond dat we (ik en Karel van de krekenlopers) besloten dat we vroeg zouden opstaan om naar Varsenare te rijden. Na de KIDS-run met een enorme opkomst stonden we om 10u15 klaar voor de start.
Naast clubgenoot Frederik De Backer staande, was er al een grote kans dat de naam van de club bovenaan zou staan in de uitslag.
Na een vrij rustige start besloot Frederik na 500 m dat een kopgroep van 7 te groot is. Ik heb dan ook maar wijselijk laten begaan toen hij een versnelling hoger schakelde. Vanaf dat moment was het voor mij nog 4,5km alleen afzien geblazen. De sterke wind in de rug duurde slechts een paar honder meter, om dan genadeloos in ons nadeel te blazen.

Na een eerste ronde zat ik nog met een goed gevoel. Er was hoop voor de 2de ronde, al hadden ze ons kunnen zeggen dat die 2de ronde heel wat anders, langer en lastiger was.
Vriend Krekenloper liep op pakweg 100m voor me. Ik maakte er dan maar een doel van om hem terug in te halen. Jammer maar helaas, hij zag net op tijd dat ik mijn sprint had ingezet, waardoor hij op de finish 3 seconden overhield.

Balans:

1. Frederik De Backer (17km/u)
7. Evert Maris (14,71km/u) in 20min24

Op naar volgende week.

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be