Vorige | Volgende | Alle verslagen

Joggingcross te Elsegem - Vijfkerkenloop 21/04/2012

Zaterdag laatstleden richtte de Sportraad Wortegem-Petegem en Elsegem i.s.m. de zondaglopers van Elsegem voor de derde maal hun Vijfkerkenloop in. Deze loop vindt plaats in en rond het prachtige domein “De Ghellinck”.
Om de jaarlijkse traditie Westdorpe te doorbreken namen Nele en ik deel aan dit evenement. Blijkbaar waren we niet de enige leden want ter plaatse merkten we algauw Filip – Eddy en Bart op. Luc Frickelo was niet aanwezig maar grote broer Geert was wel van de partij.
Na de kinderlopen startte om 14h de 7 km met 175 deelnemers. Een kleine aanvangsronde ging een grote ronde van 5,4 km vooraf. Nele liep, te samen met haar zus onder het motto samen uit samen thuis, deze afstand aan een gezapig tempo en dit, mede door de weersomstandigheden en de regen tijdens de loop, op een loodzwaar parcours.
Om 15h30 startte de 10 mijl met 128 deelnemers. Wij mochten 3 grote ronden afhaspelen. Wetende dat de eerste 2 kilometer over gras en modderpaden werd gelopen (schuif/schuif) en na een stukje tarmac er een 300m klim onder de voeten werd geschoven. Van een lastige editie gesproken. En als dat nog niet genoeg was kregen we na 20-minuten wedstrijd een fikse hagelbui op ons kl… (klieken).
Door deze weersomstandigheden onderkoelde Bart Bleyaert en moest hij noodgedwongen de wedstrijd staken. Hij liep dat moment op de 2e plaats, weg ere-metaal. Daarentegen liepen Filip en Eddy een dijk van een wedstrijd en wisten beiden een top tien plaats te bemachtigen.
Geert, broer Luc, kwam net na Eddy binnen op een zeer mooie elfde plaats. Mezelf liep zonder mij te forceren een onopgemerkte wedstrijd à rato van 13 km/h.
Voor deze mooie en zeer goed georganiseerde loop, volledig verkeersvrij, diende 7 € betaald te worden. De vroege inschrijvers kregen er een gratis consumptie bovenop naast een zeer goed gevulde “goody-bag” met allerhande producten van de sponsors dewelke aan iedere loper uitgedeeld werd.

Uitslagen – winnaars – Leden

7 km - 175 deelnemers
1. Soetaert Stephen - 22’ 59”
156. Van Hijfte Nele - 46’ 33”

10 mijl - 128 deelnemers
1. Van Den Heede Frederick - 55’ 24”
7. Van Cauwenberghe Filip - 1h 03’ 14”
10. Bonne Eddy - 1h 05’ 16”
53. Taghon Kurt - 1h 14” 55”

Verdere details zijn te bekijken op http://www.vijfkerkenloop.be/

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be