Vorige | Volgende | Alle verslagen

La-ko-sta Halve Marathon 21/04/2012

Dit weekend zakte ik af naar Zuid-West-Vlaanderen voor deelname aan de La-ko-sta Halve Marathon, een loopwedstrijd met jaarlijks wisselend parcours georganiseerd door de gemeentes Kortemark, Langemark-Poelkapelle en Staden.
Het parcours gaat grotendeels over landelijke wegen, is heuvelachtig en de trots van de wedstrijd bestaat in de “beklimming” van de beruchte “Stadenberg”. Dit maakt het op zich al een pittige loop.
De versie van dit jaar ging van Kortemark naar Langemark. Jammer, want dit garandeerde een strakke tegenwind voor de bijna volledige afstand.
Reeds van bij de start werden wij daarenboven getrakteerd op regen die pas ophield toen de finish in zicht was, één en ander bij “te frisse temperaturen voor de tijd van het jaar” (dixit Frank De Boosere).
Kortom, een weertje om te verkleumen en dat deden wij dan ook. Ik haalde de finish in 1.45.34 u. Een pluim voor de organisatie: voor 8 EUR wordt men (door de Lijn en toch stipt op tijd) van finish- naar startplaats (of omgekeerd) gevoerd, is er voldoende bevoorrading, voldoende seingevers, lekkere drankjes en appelsientjes aan de finish, een warme douche en een uitgebreid pakket Milcobel-producten.

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be