Vorige | Volgende | Alle verslagen

Ename en Grimbergen 11/08/2012

Ename en Grimbergen

Dit weekend o.a. deelgenomen in de Pelikanenrun te Ename en de Memorial Van Capellen in Grimbergen. Vooral in Ename was het verassend weinig JCA ers tegen te komen.

In de Pelikanenrun te Ename was er op beide afstanden een 2e plaats weggelegd voor JCA.
Ikzelf botste op de 5km op een veel te sterke Fabrice Laga . Bart Bleyaert kreeg op de 10 km met Mohamed Berok ook een tegenstander van een ander niveau. Het parcour was trouwens vernieuwd en was niet te onderschatten ,in een ronde van 2,5 km moesten we toch 3 keers een bocht van 180° maken en er zat ook nog een zandstrook in en er was natuurlijk de warmte.

Ename - 5 km
1e Laga Fabrice - 16'42" - KAAG
2e De Backer Frederik - 17'40"
161e Van De Wiele Kristof - 26'18"

Ename - 10km
1e Berok Mohamed - 33'26" - ASVO
2e Bleyaert Bart - 34'33"
104e De Willemacker Carlos - 54'28"
Sorry voor de deelnemende leden die ik eventueel vergeten ben

De dag na Ename stond ik aan de start in het Vlaams Brabandtse Grimbergen,hier verwachte ik natuurlijk geen clubgenoten .Maar uiteindelijk bleek Marnix Sergeant er ook de clubkleuren te komen verdedigen op de 4,8 km .
Al rap had ik door dat het een lastig wedstrijd zou worden want we moesten 3 ronden van 1,6 km afleggen en de straat aan de aankomst was al vals plat ,dan nog enkele bochten ,een stukje gravé en vooral een beetje tegenwind.
Ikzelf had zeker geen gebrek aan tegenstand met David Van Den Broeck (aan zijn 1e seizoen bezig!) en Stijn Vermeersch had ik 2 concurenten die de laaste maanden overal meestrijden voor het podium.
Maar het is vooral zeer belangrijk om je concurenten te kennen!! Dus nam David zoals gewoonlijk ne blitsstart en kon ik hem pas met de nodige moeite na 1 ronde inhalen ,kbesloot dan maar wijselijk om op mijn tempo door te lopen en kon stelselmatig mijn kleine voorsprong wat uitbouwen tot 12" en zo mijn 22e seizoenzege behalen. Marnix behaalde uiteindelijk een knappe 48e plaats.
Eindelijk best een koers om aan te raden(mischien niet voor het parcour) ,maar voor onze 5euro kregen we een flesje bier en direct een tombolaprijs en nadien werd er nog een extra tombola getrokken met o.a Stofzuiger,senseo,stoomkoker,..... en eveneens werd het podium beloond met bloemen,beker en Champagne!

Grimbergen - 4,8 km
1e De Backer Frederik - 16'13"
48e Sergeant Marnix - 25'22"

Frederik De Backer

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be