Vorige | Volgende | Alle verslagen

Hyacintenjogging Essenbeek 21/04/2012

Vandaag trokken 3 JCA – leden richting Halle-Essenbeek voor de Hyacintenjogging , zijnde Filip Hoornaert , Eddy Van de Genachte en ikzelf.
We hadden besloten voor de langste afstand te gaan , de halve marathon ; en aangezien Eddy en ik de voorbije 2 jaar deze ook hadden gelopen, wisten we dat dit een ferme kuitenbijter ging worden ! Na aankomst eerst nog geflyerd voor de 10 mijl van JCA en de bekenden begroet , daarna richting start !
Om 14u30 werd het startschot gegeven , reeds van bij de start ging het stevig omhoog en na 1,5 km doken we het prachtige Hallerbos , bedekt met een paars bloementapijt , in.
Door de regen lag het parcours er lekker vettig bij en waar we eerst nog de plassen ontweken liepen we er na een tijdje lossen door ! De hellingen volgden elkaar op, maar gelukkig hadden we na iedere beklimming een drankpost , zodat we na het nuttigen van het nodige vocht onze tocht gezwind konden verder zetten !
Na 21.1km bereikten we alledrie de eindstreep , waar we beloond werden met een frisse Aquarius , in een tijd van 1u53.
Tevreden begaven we ons richting kleedkamers waar het “back to basics “ was , namelijk wassen in een emmer water !
Daarna de après en het afhalen van onze prijs : een warme fleecemuts.
Wetende dat je voor deze jogging in een prachtig natuurgebied slechts € 5 inschrijving betaald verklaart waarschijnlijk de talrijke opkomst.
De Hyacintenjogging is een echte aanrader en de afstand Eeklo – Halle meer dan waard !

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be