Vorige | Volgende | Alle verslagen

9de McBride Run Ieper-Poperinge 03/06/2012

Deinze-Bellem is en blijft natuurlijk de mooiste halve marathon van de wereld maar het biljartvlakke Ieper-Poperinge (op 1 uurtje rijden van Aalter) heeft als looptraject natuurlijk ook wel wat sterke Westhoekse troeven in petto. We moeten daar niet flauw over doen.
Voor deze inmiddels 9de editie van één van West-Vlaanderens sterkst bezette halve marathons http://extreme.kewl.be/mcbride-run/ hadden de organisatoren het parcours zelfs licht gewijzigd: minder lang in Ieper, iets meer op de boerebuiten en ook een andere en zelfs betere invalsweg naar het centrum van Poperinge.
Het regende zondagochtend 3 juni pijpenstelen maar gelukkig zou het na de start om 10u enkel nog motregenen (en blijven motregenen). Van de 838 ingeschrevenen zijn er 777 vertrokken en maar liefst 767 gefinisht.
Ik weet dat omdat de uitslag al vroeg in de namiddag op de site van Chronorace stond: Van Hoey Olivier (25) won in 1:09:10 voor de Fransman Mesbah Abder en de Ethiopiër Belayneh Bimir. Nico Serroen was vierde en voor de rest natuurlijk vooral veel West-Vlamingen in de uitslag. Toch ook minstens 3 JCA’ers, die (ladies first) zelfs erg dicht in elkaars buurt eindigden met behoorlijke tijden:
545. Christine VAN HOUTTE - 1:50:46
553. Jan DE BOOSER - 1:51:02
560. Philip VERHAEGHE - 1:52:02

De prijs-kwaliteitverhouding van dit event was in elk geval OK: Gratis vervoer tussen start en aankomst en na afloop kregen we voor onze tien euro een tombolaticket en weer het gekende cadeaupakket van sponsor McBride: een handdoek en 3 flacons: afwasmiddel, douchegel en handzeep. We kregen zelfs nog 2 euro terug voor de teruggave van ons borstnummer met ‘ingebouwde’ chip.
En onderweg hadden we maar liefst 4 keer een halfliterflesje water gekregen. Maar dat was inderdaad te veel van het goede. Om nog van de watersponsen te zwijgen….

Bekijk hier de volledige uitslag.

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be