Vorige | Volgende | Alle verslagen

McBride: een halve marathon van Ieper naar Poperinge. 03/06/2012

Ook synoniem voor een puik georganiseerde wedstrijd, een rijkelijk buffet na de wedstrijd en een goed gevulde goody bag.
Gisteren het typisch weertje voor de McBride. Elk jaar een dubbeltje op zijn kant: gaat het veel regenen of weinig? Tijdens de rit naar Ieper hevige regenvlagen, vlak voor de start enkel nog wat gedruppel. Tijdens de wedstijd zelf, enkel af en toe nog wat gedruppel: prima loopweertje dus met veel zuurstof in de lucht.
Christine en ik hadden ons voorgenomen het rustig aan te doen na de Maasmarathon (13/5) en de 20 km van Brussel (27/5). We zijn ook rustig gestart, maar het vlotte wonderwel. Iemand had ons wijs gemaakt dat men 3 weken na een marathon op zijn best is.
Zou nog kunnen waar zijn ook: na de besttijd op de marathon en op de 20 km van Brussel werd de besttijd op de halve marathon ook verbeterd.
Na afloop dus heel tevreden, goed gegeten en met een rijkelijk gevulde goody bag (gebruikelijke handdoek en was- en afwasproducten) naar huis.
Uitkijkend naar de McBride van volgend jaar.
Maar nu gaan we toch wel even gas terug nemen. We hebben voorlopig enkel wandelingen op ons programma.
Volgende zaterdag 9/6 de Sloebertocht in Zingem (60 km - een enig mooi parcours - een echte aanrader). En dan ook nog de kers op de taart: op 10/8 de Dodentocht in Bornem (100 km) waarvan we zowat de helft hopen te lopen.

De tijden op de McBride:

Christine: 1:50:46
Jan: 1:51:02
Verhaeghe Philip: 1:52:02
Christine en Jan

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be