Vorige | Volgende | Alle verslagen

Opdracht volbracht ! 04/06/2012

Eind vorig jaar vroegen Rita en Etienne (ACDeinze) of ik een poging wou doen om op de masters een 3000 te lopen. Elk jaar doet Deinze mee met een damesploeg aan de Beker Van Vlaanderen voor de masters. Reeds 3 jaar op rij eindigen ze op de tweede plaats.
Vanaf maart ben ik begonnen met een aangepast trainingsschema. Met een gemiddelde van 4 soms 5 ŗ 6 trainingen per week heb ik geprobeerd om toch iets sneller te lopen.
Tempolopen, piramide lopen, TRAGE duurlopen (ja Ronny, maar ik vergeet het soms), looptechnieken, stretchen, versnellingen, rollen, ..., ja, noem maar op, alles is de revue gepasseerd.
Vorige week maandag was de eerste test : In Tielt stond voor de Masters Trophy een 2000 voor de dames geprogrammeerd. Tijd : 7'56". Meer dan behoorlijk, vind ik toch.
En dit weekend moest ik 'presteren' !
In het verlengde van de tijd van vorige week, hoopte ik 12'15". Maar eigenlijk is het vooral de plaats die van belang is, teneinde punten te verzamelen.
Ik heb de longen uit mijn lijf gelopen, ik heb mijn plaats zo goed mogelijk verdedigd, ik ben geŽindigd halfweg in het peloton, en in de laatste honderd meter was men zo vriendelijk om te roepen dat ik het misschien nog kon halen binnen de 12'.
Eindtijd : 12'00"34.
Opdracht volbracht.

PS, uiteindelijk zijn we met de damesploeg terug op een mooie tweede plaats geŽindigd, op slechts een paar puntjes van de eerste. Volgend jaar beter ...

Sabine

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be