Vorige | Volgende | Alle verslagen

Paris s'éveille... 15/04/2012

Na wekenlange trainingsessies in de bossen van Maria-Aalter, Wingene, Ruiselede en jawel zowaar een escapade op de Kemmelberg waanden enkele slechte moaten zich klaar voor een schoolreisje naar Parijs.
Voor mezelf is dit ondertussen een jaarlijkse traditie maar met de morele support van Frickelo hemzelve mochten ook Yvan alias Kochi, PeWo en Robbie beschikken.
Let op voor (sluwe) PeWo was dit niet zomaar een marathon, maar dé verjaardagseditie, hij wilde per se zijn 40° marathon in schoonheid vieren in de lichtstad om vervolgens de marathon loopschoenen (tijdig) op te bergen…

Op zaterdag was het traditiegetrouw opnieuw een gezellige drukte om je startnummer (met medisch certificaat – die Fransen toch) af te halen. Nog snel een portie gellekes inslaan en een portie Uncle Ben’s binnenspelen en nadien… rust.
Zondagmorgen werden we al vroeg verrast door onze supporters en even later stipt om 8h45 per kleur gelost uit onze startbox. De start op de Champs Elysées verliep dus vrij vlot voor een massa van 34.000 man.
Als ik de impressies van de collega lopers hoorde, dan zat iedereen de eerste wedstrijdhelft zeer fris, attent en op schema om zijn persoonlijke doel te halen. Naast de klassiekers : Place de la Concorde & Bastille / Tour Eifel / Notre Dame / Arc de Triomphe / konden we dit jaar onderweg ook de podia van Sarkozy en Hollande keuren voor hun slotspeech.
Tijdens de 2° wedstrijdhelft kwamen echter de verraderlijke hellingen / tunnels weer opzetten op de lastigste kilometers (vergelijk ze maar met de 20 km van Bxl) en stak er ook een lelijke / koude kopwind op. Hard labeur voor iedereen dus.

Hieronder de resultaten :

- Ikzelf had mezelf blijkbaar iets te defensief ingeschat en pakte onverwacht uit met een knaller, net geen PR maar supertevreden. Dank aan de moaten voor de zware januari trainingen waar ik amper kon volgen
- Robbie mikte op een nieuw PR van 3:45 maar kreeg krampen in de kuiten en verorberde na de finish bijna zijn medaille (pijn / gezonde ontgoocheling), maar alsnog 2° beste tijd tot nu toe.
- (sluwe) PeWo rekende onderweg uit hoeveel ml water moesten volstaan om zich in de laatste kilometer gezwind voor Kochi te gooien die zonder pijn kon uitlopen.

Voor de afwisseling een ex nummer 1 + leden JCA

Netto tijd marathon Netto tijd halverwege
Amélie Mauresmo03:16:4501:39:46
1Pascal Mouton03:26:4301:42:34
Robbie Boi03:51:3101:50:41
Peter Wouters04:13:5502:06:40
Ivan Kochanowicz04:14:24

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be