Vorige | Volgende | Alle verslagen

3000 for Emilie 15/04/2012

Emilie Leus liet drie jaar geleden het leven nadat zij, samen met twee andere meisjes, werden aangereden door een dronken chauffeur tijdens hun studentendoop van de geneeskunde.
Voor de ouders betekent het zeer veel dat de herinnering aan Emilie levendig gehouden wordt. Er ontstond een fonds met 2 doelen. De opbrengst van het fonds gaat naar sensibilisering van de jeugd: alcohol en rijden gaan niet samen, maar ook naar ondersteuning van jonge verkeersslachtoffers.
Meer informatie kan u terugvinden op de site van het fonds.

Emilie was een sportieve scouts meid. Een team frisse jongeren zette dan ook voor de tweede keer een evenement op poten met een belangrijk sportief onderdeel.
Vorig jaar wou men nog 2000km verzamelen ter nagedachtenis van Emilie. Dit jaar ging men voor de 3000km. Hiervoor kon je vanaf 10h30 tot 16h rondjes wandelen of lopen.
Rond 10h30 stonden rijen dik aan te schuiven om zich in te schrijven. Voor 5€ kreeg je een t-shirt en een klever. De klever plakte je op de t-shirt en 8 hokjes waren voorzien om 3 of 10 in te schrijven.
Dit volgens het gekozen rondje van 3,2 of 10km. In de dikke rij nog een JCA-familie opgemerkt. Yves Dedapper kwam 3 grote ronden afmalen. En ondertussen deden vrouw en kindjes het zelfde op de kleine toer.
Dit goede voorbeeld volgend ging familie Schepers van start op de korte afstand. Nadat de kinderen hun ding deden, kon papa ook de grote toer een aantal keren verkennen. Beide rondjes waren mooi en grotendeels onverhard.
Dit maakte het er niet makkelijker op. Zeker gezien de wind en de houten hekkens die moesten beklommen worden. Zelfs droegen we iets meer dan een marathon bij. Maar samen met de grotendeels jonge gelegenheidslopers werd meer dan 6000km gehaald.

Terwijl we liepen was er ook nog een bbq. En na 16h was er een stil moment met het oplaten van een grote hoeveelheid witte balonnen.
Vervolgens was er nog een optreden. Voor elk wat wils dus. De jongeren beloofden aan vader Leus dat er volgend jaar een volgende editie komt.
Een mooie gelegenheid om als loper bij te dragen aan een goed doel.

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be