Vorige | Volgende | Alle verslagen

Stadsloop Gent 20/05/2012

Als inwoner van Gent kan je er niet om heen: de jaarlijkse stadsloop.
Dit jaar ingeschreven via Universiteit Gent (alumni) wat een mooi t-shirt opleverde; ook een gratis deelname gewonnen via “Cheaptickets.be”. Onze pa was er blij mee.
De stad was zonovergoten, zodat een immense massa aan de start verscheen. We werden opgewarmd door Healthcity (hoewel niemand dat heeft gehoord of gezien) en zongen uit volle borst “’t Vliegerke”, waarna het startschot weerklonk. Er werd geopteerd voor een zandloperstart, zodat ik 5 minuten na het startschot ook daadwerkelijk de startlijn overschreed maar dus onmiddellijk kon lopen.
Het parcours was – weer eens – gewijzigd en helaas, het was geen verbetering: te veel bochten, het historisch centrum nauwelijks gezien… Wel leuk was dat men regelmatig zowel de voorliggers als de achterkomers kon zien: Gent leek wel vol lopers en joggers. Nog aangemoedigd door de studentenfanfare (’t Vliegerke voor de tweede keer) mochten wij de steile bergop richting aankomst aanvatten.
Ik zelf strandde in 47.03; nog gezien: Philippe Fouquet (47.19) en Carlos De Willemacker (52.45). Bedankt aan Nico Schelstraete voor de support (voorbij de aankomstlijn).
Sorry aan de clubgenoten die ik in de immense meute niet heb opgemerkt.”

En nu op naar Kortrijk…

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be