Vorige | Volgende | Alle verslagen

Steenbergen 12/05/2012

Met 2 JCA'ers stonden we zaterdag om 15h klaar voor de start van het Belgisch kampioenschap.
Na één minuut stilte voor Philippe Verdonck gingen we van start. Niet al te warm, betrokken en een fris windje maar droog. Met de gepaste kledij liep het aangenaam.
De JCA'ers moesten in het begin van de wedstrijd achteraan het pak gezocht worden. Maar tijdens een 24h heeft elk zijn aanpak. En is volhouden en kopje er bij houden zo belangrijk.
Na enkele uren werden de eerste wandelaars reeds op het parcours gesignaleerd. Ook moesten sommigen al serieus aan snelheid inboeten. Terwijl Erik koos om af en toe rustpauzes in te lassen wou ik zo veel en zo continue mogelijk blijven lopen. Beide taktieken leverden in de eerste helft van deze wedstrijd een aantal plaatsen winst op. Alles speelde zich af op een rondje van 2075m. In dit rondje een stukje schelpenpad.
En ook een stukje aarde waar matten waren over gelegd. De rest was verhard, maar ook de voetpaden evenals de schuine randen van drempels waren na enige uurtjes serieuse obstakels op het parcours. Langs het parcours had de organisatie een eigen bevoorrading voorzien met bouillion, pasta, cola, water, rozijnen, peperkoek, enz enz.
Maar hadden velen van de lopers ook hun eigen bevoorrading voorzien. En sommige tafeltjes met pannekoeken, mars, cha-cha, ... werden zelfs tot "snoepkraampjes" gedoopt. Ondertussen tikte de tijd verder. Het werd 's nachts een heel stuk kouder. De organisatie plaatste kaarsjes langs de weg. Deze gaven ons wel licht, maar niet veel warmte.
Na 12h15 wou ik zelf even rusten, maar de koude sloeg toe, krampen volgden en na ruim 102km gaf ik er de brui aan. Erik kwam na een nieuwe rustperiode opnieuw op het parcours en zette knap verder. Hij maakte de 24h mooi vol en kwam op ruim 109km. Voor Erik leverde dat een oorkonde op als Belgisch kampioen in zijn leeftijdscategorie.
Als uitslag niet enkel de eindwinnaar maar ook de Belgische over-all podium lopers en de JCA uitslagen:

1° Geert Stijnen - 252,498km
2° Peter Palmans - 221,411km
4° Johan Bogaert - 216,366km
17° Veerle Beernaert - 177,483km
35° Erik Carette - 109,115km
37° Joeri Schepers - 102,897km

De eerste avond kregen we tijdens onze 24h het gezelschap van marathonlopers. Voor zij die het nog vol hielden de laatste 6 uur ook gezelschap van de 6-uurslopers.
Bij deze laatste was er nog een JCA'er aan de start. Johan Watthy was vanuit Gistel afgezakt om JCA te vertegenwoordigen. In het begin liep hij nog in de voetsporen van een andere loper. Maar resoluut nam hij de kop over om deze niet meer af te staan.
Na mijn dutje kon ik hem de laatste uren nog bijstaan met wedstrijdinfo en het aanrijken van water, gel, cola en sponsjes. Alle solo-lopers en zelfs verschillende teams wist hij achter zich te laten.
Hij ging met de winst lopen na reeds 83,388km op de teller te hebben. En Johan, nu om het eerst bij de sporttas hè.

1° Johan Watthy - 83,388km

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be