Vorige | Volgende | Alle verslagen

Chaos te Zelzate 19/05/2012

Zaterdag trok ik met het ganse gezin naar Zelzate om er deel te nemen aan de Sint-Laurensjogging.
Deze jogging werd ingericht door leerlingen van de Sint-Laurensschool; Volgende valt te lezen op hun website https://sites.google.com/site/mini2bfitsl

“We zijn leerlingen van het 7de jaar Kantoor en Gegevensbeheer van de Sint-Laurensscholen SO te Zelzate.
We organiseren evenementen voor jong en oud waardoor het sociaal contact in de maatschappij gestimuleerd wordt en we iedereen aanzetten tot meer beweging”.

Aangekomen diende ik 6 € te betalen als inschrijvingsgeld (5 € was er geafficheerd). Snel was er te zien dat dit geen overrompeling van lopers zou worden.
Een drietal kinderen en ongeveer 45 lopers liepen of 6 of 12 km. Dit was toch de bedoeling. Één grote ronde voor de 6km-lopers en aanvullend 3 rondjes van 2 km voor de 12km-lopers.

Door een vergissing in het traject kwamen de lopers vanuit een andere richting waardoor een seingeefster het efkens niet meer zag zitten en lopers liet afslaan waar nog een lus van zeker 1 km diende gelopen te worden, zelfs tot 2 en 3 maal toe.
De koploper van de lange afstand werd 2 maal de grote baan overgestuurd wat zeker de bedoeling niet was en hij had nochtans een fietser van de organisatie voor zich uitrijden !
Het deelnemersveld werd grondig door elkaar geschut waardoor het hele gebeuren een lachertje werd.
Des te pijnlijker werd het als het podium en de daaraan verbonden prijzen dienden uitgereikt te worden. Sommigen weigerden hun prijs in ontvangst te nemen maar werden vriendelijk verplicht dit toch aan te nemen.
En mocht de winnaar van de 12km zijn tijd niet laten corrigeren hebben dan was hij gefinisht in 37’, de meisjes waren zijn laatste rondje vergeten noteren (te veel sms-en werd er gezegd). Dit werd uiteindelijk een eindtijd van om en bij de 45’, uitslagen heb ik niet gezien.
Pas op, niet alles liep verkeerd of was slecht. We hadden prachtig weer, goede bevoorrading en de naturaprijs was dik in orde.
Zelf liep ik een afstand van 11,5 km in een tijd van 50’ 45”, onder normale omstandigheden goed voor een 4e of 5e plaats maar hier was weinig normaal. Enfin, we hebben kunnen lopen onder een stralende zon en daar was het hem om te doen.

Overige leden heb ik niet opgemerkt.

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be