Vorige | Volgende | Alle verslagen

Verslag Gieten 19/05/2012

Om 6h30 stonden Wouter, Johan en Ann aan mijn deur. Na schoenen te hebben afgehaald in Steenbergen (hoewel bij het eerste huis wisten ze van niks), konden we onze weg verder zetten naar het noorden van Nederland.
In Gieten aangekomen maakten we kennis met een sympathieke kleinschalige organisatie (toch voor het ultra gedeelte). Vorig jaar nog 12 deelnemers, nu 42. Hierdoor was er wel een bevoorradingsprobleem ontstaan. Vorig jaar kreeg elk zijn persoonlijke fietsbegeleider. Nu hadden ze deze niet voldoende. Wel ook nog enkele motars en op een ronde van 25km enkel bij 12,5km en bij finish een bevoorrading.
Werd zo goed als mogelijk opgelost door de fietsers en motars die heen en weer reden om iedereen zo goed mogelijk van de nodige dranken te voorzien. Het toertje zelf was volledig verhard, niet verkeersvrij, maar wel mooi. Nu er zon was mochten we daar eerst enkele kilometers van genieten. Een bocht verder kwamen we in de schadum en kregen we een windje in ons gezicht. Een welgekomen afkoeling.
Mooi op 12,5km hadden zich 2 vrijwilligers achter een tafeltje op hun stoeltjes genesteld en boden ons water en cola aan. Grotendeels over mooie brede fietspaden zetten we onze weg verder. Af en toe door een wijkje of centrum met rode klinkers in visgraat. Een van die klinkerwegen stond zo bol dat het lopen bemoeilijkt werd. De laatste 7kilometer van de lus gingen iets duidelijker bergop. Waarschijnlijk hebben we dus bijna gans de tijd lichtjes bergaf gelopen.
Een motard kwam vragen als er iets nodig was, en aan de finish na één ronde van 25km stond werd het gevraagde reeds aangeboden van zodra we uit de bocht kwamen. Een zelfde ronde werd nogmaals aangevat. Wind was iets minder geworden, maar de extra vermoeidheid compenseerde dit ruimschoots. De weinige bevoorrading begon nu ook door te wegen.
Na 3 kwart wedstrijd nog eens goed bijgetankt en het laatste stukje aangevat. Wouter en Johan werden tweede en derde en stonden reeds fris gewassen mij op te wachten. Het podium op en ook reeds gewassen konden we Ann nog proficiat wensen met haar eerste ultra.

1° Ralf Preibisch 3h27m15s
2° Johan Watthy 3h40m08s
25° Joeri Schepers 5h13m01s

Bekijk hier een foto

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be