Vorige | Volgende | Alle verslagen

Organisatoren van Zomergem-Beke laten zien hoe het niet moet 29/06/2012

Na enkele jaren van onderbreking had vrijdagavond terug een jogging plaats te Zomergem-Beke. Vanaf nu noemt deze wedstrijd: John Kooiman Fun Run Beke-Zomergem.
Veel FUN viel er echter niet te beleven. Bij de inschrijving vond ik het bedrag van €7,00 al fel overdreven voor een wedstrijdje van 5 of 10km. Voor dit bedrag verwacht ik dan wel: een puike organisatie, een uitslag, douchegelegenheid en een deftige naturaprijs.
De wedstrijd begon al met een tiental minuten vertraging omdat er chaos was bij de inschrijving. Tijdens de wedstrijd moest men steeds uitkijken voor opdoemende auto's of een politiecombi die met een rotvaart de lopers kwam toegereden. Van die douchegelegenheid was al helemaal geen sprake. De kleedkamer was in een oud parochiezaaltje.
Dan zou je verwachten dat de organisatie emmertjes zou voorzien maar deze waren nergens te bespeuren. Toen enkele lopers zich aan een lavabo wilden verfrissen was dit niet naar de zin van de 'zaalverantwoordelijke'. Dus, iedereen dan maar zonder wasbeurt terug naar de tent om zijn naturaprijs en de uitslag op te halen.
Helaas waren er geen uitslagen en behalve een flesje Augustijn was er van een waardevolle naturaprijs helemaal geen sprake tenzij je veel waarde hecht aan een sticker, balpen en ballon met het loge 'Meetjesland' erop.
De alerte deelnemers konden nog twee drankbonnetjes bekomen maar als je een 'zwaar' biertje wou drinken dan waren die 2 drankbonnen al opgebruikt. Niet iedere organisatie heeft de luxe van een sportcentrum in zijn gemeente te kunnen gebruiken maar dan mag je niet het lef hebben om €7,00 te vragen.
Desondank waren er heel wat Jca-leden op deze jogging aanwezig. Frederik De Backer won de wedstrijd over 5 km. Door het ontbreken van uitslagen waag ik het niet om al de andere leden te vermelden daar de kans groot is dat ik iemand vergeet. Voor zij die er waren: bedankt.

Joggingclub Aalter VZW – Brouwerijstraat 27 bus 3B 9880 Aalter – info@jcaalter.be